Teknoloji

Dev-Team’in untethered iOS 4.3.3 jailbreak çözümü yayınlandı

iPhone fanlarının cihazlarını jailbreak etmelerine veya SIM kilidini kırmalarına, böylelikle özgürce kullanmalarına yardımcı olan Dev-Team tayfası iOS 4.3.3’ün çıkışıyla birlikte bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti. Buna göre @icon1c rumuzlu eleman tarafından geliştirilen iOS 4.3.1 jailbreak aracı yeni iOS 4.3.3 versiyonu için de kullanılabiliyor.

Ekibin belirttiğine göre, iOS 4.3.1’in yararlandığı açık hâla kapatılmamış ve jailbreak çözümü için kullanılmaya müsait. Dev-Team ekibi bile Apple’ın bu açığı kapatmamış olması nedeniyle şaşırmış durumda. Belki de Apple’dakilerin kafası konum izleme problemiyle o kadar yoğundu ki, sözünü ettiğimiz bu açıkla uğraşmayı gerekli görmemiş.

Uzun lafın kısası PwnageTool iOS 4.3.3 ile çalışacak şekilde yeniden elden geçirildi. Unlock aracı jailbreak için geohot’un limera1n yükleme ROM’unu kullanıyor. Dev-Team, bu aracın iPad 2 haricindeki tüm iOS 4.3.3 yüklü cihazlarda çalışabileceğini söylüyor. Ancak unlock işlemine geçmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. ultrasn01 kullanıcılarının redsn0w’dan uzak durmaları gerekiyor. Onlar 4.3.3’e güncelleme yapmak için ya özelleştirilmiş bir IPSW dosyası kullanacak ya da kendilerini riske atacaklar. iPad 2 için bir jailbreak çözümü üzerinde çalışıldığı da belirtildi.

İlgili – iPhone Dev-Team

İLGİLİ HABERLER