Teknoloji

Dev-Team iOS 4.2.1 güncellemesiyle jailbreak işleminin detaylarını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone için en güncel yazılımı yayınlamasıyla birlikte Dev-Team de bu yazılıma terfi edildiğinde iPhone’ların SIM kilidinin nasıl devre dışı bırakılacağı üzerinde konuşmaya başladı. Eğer yurtdışından alınmış ve SIM kilidi kırılmış bir iPhone sahibiyseniz, bu yeni yazılım güncellemesini kesinlikle gerçekleştirmeyin. Bu durumda iPhone’unuzun SIM kart kilidi tekrar aktif hâle gelecek ve cihazınızı kullanamayacaksınız. Dev-Team cihazlarının kilidi kırılmış kullanıcılarının resmi bir jailbreak yazılımı güncellemesi için beklemeleri gerektiğini tavsiye ediyor.

Eğer cihazınıza yeni yazılımı çoktan yüklediniz ve SIM kilidini kırmakta başarılı olamadıysanız, Dev-Team blogunda bazı yöntemler öneriliyor. iPhone 3G ve 3GS sahipleri herhangi bir dış cihazla komut girmeye ihtiyaç duymadan cihazlarına 4.2.1 jailbreak işlemini uygulayabilirler. Ancak yeni yazılımla yüklenmiş iPhone 4 sahiplerinin cihazlarını harici bir cihaz yardımıyla komut girip yeniden başlatmak şartıyla jailbreak etmesi mümkün kılınıyor. Bu da iPhone’un pili bittiğinde ya da cihaz kapatıldığında, onu her seferinde bilgisayara bağlayıp jailbreak edilmiş durumda yeniden başlatmak anlamına geliyor.

Dev-Team 4.2.1 bellenimi için bilgisayara bağlamaya gerek bıraktırmayacak bir jailbreak yöntemi üzerinde çalışıldığını, @comex rumuzlu kullanıcının bundan sorumlu olduğunu belirtiyor.

İlgili – iPhone Dev-Team

İLGİLİ HABERLER