Ulaşım

DeLorean için hazırlanan reklam filmi mesajı izleyiciye bırakıyor

delorean

DeLorean’in yeniden üretim hattına gireceğinin müjdesinin verilmesinin ardından şirket son zamanlarda oluşan kamuoyu ilgisini daha artırmak için garip, ancak bir o kadar da kendisinden söz ettirecek bir reklam filmi hazırladı.

“Lucky Coin” veya Türkçeleştirilmiş şekliyle Şanslı Bozukluk adını taşıyan bu reklamda genç bir adam yol kenarında, normalde herkesin DeLorean dediği, ancak gerçek adı DMC-12 olan araca rastlıyor. Otomobilin simgesi olan kanat şeklindeki kapı yukarı doğru kendiliğinden açılıyor, genç adam da otomobilin içine atlıyor, makul ve yasal sınırlar içinde hareket etmeye başlıyor.

DeLorean varsa şansa ihtiyaç yok mu?

Güzel manzaralı ancak bir o kadar kıvrımlı yollarda sürüş yaptıktan sonra adam otomobili durduruyor, aşağı atlıyor ve şanslı parasını, 1982’den kalma ve üstünde Kennedy’nin resmi olan yarım dolarlık bozuk parayı çıkarıyor. İşin ilginç tarafı 1982, üretici olan şirketin iflas ettiği yıl. Adam elindeki bozuk parayı uçurumdan aşağı atıyor.

Reklamın izleyicilere aşılamak istediği ana fikir nedir, bu tam olarak belli değil. Muhtemelen tüm takdir izleyicilere bırakılıyor. Ancak bizim aklımıza DeLorean’in olduğu yerde şansa ihtiyaç olmadığı şeklinde bir mesaj geliyor.

İLGİLİ HABERLER