Teknoloji

Dell Microsoft Surface benzeri XPS 12’yi hazırlıyor

dell-xps-12-sizinti-130915-1

Dell Microsoft’un Surface tabletine rakip olacak bir ürün hazırlığında gibi görünüyor. Şirketten sızan bir sunum dosyasına göre yeni PC, XPS 12 olarak adlandırılacak. Bu ürün aslında bir tablet ve klavyesine manyetik kuvvetle bağlanıyor, böylelikle Microsoft’un Surface’i gibi bir yapı elde ediliyor.

Dell’in XPS 12 için tasarlamakta olduğu klavye arka aydınlatmalı olacak ve şirketin söylediğine göre “akıcı şekilde çalışan” bir izleme dörtgeni de bulunuyor. Dell, Surface’i zayıf olduğu en büyük noktadan vurmak istiyor gibi görünüyor.

dell-xps-12-sizinti-130915-2

Slaytlarda yer alan bilgilere göre XPS 12 ekran alanında da Surface Pro 3’ün önünde olacak. Dell’in yakında çıkması beklenen ürünü 4K UHD (3840 x 2160) ekrana sahip olacak. InfinityEdge olarak adlandırılan tasarım sayesinde neredeyse çerçevesiz bir ekran tasarımı bulunacak.

Ekran üstünde çizim yapmayı ve not almayı sağlayacak bir kalem de Dell XPS 12 ile birlikte sunulacak gibi görünüyor. Diğer teknik özellikler arasında Thunderbolt 3 portu, 10 saatlik pil ömrü, arkada 8 megapiksel kamera, önde 5 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz.

Ne var ki, sızıntılar XPS 12’nin işlemcisi veya RAM miktarı gibi özellikleri hakkında detaylar içermiyor. Ancak hem bu beklenen ürün hem de Microsoft’un yakında çıkaracağı tahmin edilen Surface Pro 4 birlikte düşünüldüğünde, bu sonbahar Windows 10 için epey güzel geçecek gibi görünüyor.

Sızan dokümanlar Dell XPS 12’nin ekim ayında çıkacağını işaret ediyor. Bu da XPS 12’nin Surface Pro 4 ile sıkı bir rekabete girişeceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER