Teknoloji

Dell Windows 8’in dokunma yeteneklerini beğendi, tablet pazarının geniş olduğuna inanıyor

Dell, şimdiye kadar pek öne çıkamadığı tablet pazarında yeniden mücadeleye girişmek için Windows 8’i bekliyor. Reuters’e konuşan şirket yöneticisi Steve Felice şirketin tabletlerle ilgili olarak henüz duyurusunu yapmadığı bir yol haritası bulunduğunu dile getirdi ve bu pazarın henüz kapanma gibi bir durumunun olmadığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Dell, bu yılın sonlarına doğru Windows 8 tablet çıkarma planlarını daha önce açık etmişti. Bunların içinde Microsoft’un işletim sistemiyle birlikte çıkışı gerçekleşecek kurumsal bir tablet de bulunuyor. Felice, Windows 8’in beta versiyonunda gördükleri dokunma yeteneklerinin kendilerini fazlasıyla cesaretlendirdiğini, bununla birlikte Android’in de geleceğin tabletleri için hâla potansiyel bir seçenek olduğunu dile getirdi.

Felice, Dell’in yeni politikasıyla ilgili bazı detayları da açıkladı. Buna göre şirket artık bir kişisel bilgisayar şirketi olmaktan çok bilişim teknolojileri çözümlerine odaklanan bir girişim şirketi olacak. Dell’in kurumsal şefi meselenin artık göz alıcı kutulardan çok BT çözümleriyle ilgili olduğunu söylemişti ve görünüşe göre Felice de bu görüşe katılıyor. Ticari tarafta güvenlik, birlikte işlerlik, sistemler ve cihaz yönetimi konusunda birçok endişenin bulunduğunu ve Dell’in bunları karşılamak konusunda en iyi konumda olduğunu iddia ediyor. Görünen o ki, Dell Apple’ın sunduklarına karşılık kurumsal taraftan yaklaşarak fark yaratmaya ve pozisyonunu koruyup güçlendirmeye çalışacak. Tablet pazarıyla ilgili öngörülerin doğru çıkıp çıkmadığını görmek içinse gelecek yılı beklemek gerekecek.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER