Teknoloji

Intel ve Dell işbirliğinden dünyanın en ince tableti: Dell Venue 8 7000 Series

dell-venue-8-7000-series-110914

Intel ve Dell işbirliği 2014’ün en heyecan verici Android tabletini doğurmuşa benziyor. Dell Venue 8 7000 series ismi henüz akıllarda bir etki yaratmasa da, yakın zamanda bu durumun değişmesi muhtemel gözüküyor. Sadece 6 mm. kalınlığında bir kasaya sahip olan Intel Atom işlemcili tablet, geçtiğimiz hafta tanıtılan Sony Xperia Z3 Tablet Compact’ı geride bırakarak “Dünyanın en ince tableti” unvanını almaya hazırlanıyor. Sony’nin tabletinde ekranı büyük çerçeveler sararken, Dell Venue 8 7000 Series’in ekranının üç tarafında herhangi bir çerçeve bulunmuyor. Hoparlör ve ön kameranın bulunduğu bölümdeyse 1 inç’ten daha küçük bir çerçeve yer alıyor. Bu çerçeve aynı zamanda kullanıcı için bir tutacak işlevi görüyor. Sharp da Aquos Crystal akıllı telefonu için benzer bir yaklaşım izlemiş ve görsel anlamda olumlu sonuçlar almıştı.

Intel Developer Forum’da sahneye çıkan Dell CEO’su Michael Dell, Venue 8 7000 Series’in demosunu gerçekleştirdi. 2014’ün sonlarına doğru satışa sunulacak olan tablet, Intel’in RealSense derinlemesine haritalama teknolojisini barındıran ilk cihaz olacak. Tabletin arka kısmında en az üç kamera bulunacak. Intel’in fotoğraf teknolojisi sayesinde fotoğrafı çektikten sonra yeniden odaklama yapmak mümkün hâle gelirken, bu teknoloji sayesinde kesin boşluk ölçümleri ve seçici renk çıkarma işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Yekpare alüminyum kasa ve OLED ekran Dell Venue 8 7000 Series’de hem inceliğe hem de dış görünüme pozitif katkıda bulunuyor. 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip 8.4 inç’lik Quad HD ekran özellikle ön plana çıkıyor, tablette keskin ve güzel görüntülere ulaşma konusundaki beklentileri artırıyor. Söz konusu çözünürlük 5.5 inç’lik LG G3 sunduğundan pek farklı olmasa da, Dell’in yeni tableti daha büyük ekran alanı sayesinde çözünürlüğün nimetlerinden daha etkili yararlanacaktır. Tabletin fiyatı ve kesin piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz bir açıklama gelmiş değiş.

İLGİLİ HABERLER