Teknoloji

Dell netbook’u bırakıp ultrabook’a odaklanacak

Netbook’larını Türkiye piyasasında da gördüğümüz Dell artık bu ürün segmentinden uzaklaşmaya ve Intel’in ultrabook projesine odaklanmaya karar verdi. Liliputing sitesinin haberine göre şirketin mevcut 10 inç’lik netbook’larının üretimine yurtdışında son verilmeye başlandı. Dell’den netbook satın almak isteyenler için Inspiron 14R modeli tavsiye ediliyor.

Herkes tabletlerin netbook’lara darbe vuracağı söyleniyordu. Ancak görünüşe göre Dell’in tablet serisinde de kesintiler görülüyor. Şirketin yurtdışında satılmakta olan Dell Inspiron Duo tabletinde stok kesintilerinin yaşandığı belirtiliyor. Bu arada Dell’in geleceğe dönük tablet planlarını Windows 8 üzerine kurguladığı da dile getiriliyor.

Her ne kadar Dell gibi bir oyuncu netbook üretiminden uzaklaşacağının sinyallerini verse de, ultrabook gibi netbook projesinin de öncüsü sayılan Intel netbook platformuna yatırımlarını sürdürecek gibi görünüyor. Netbook’larda yer alan Intel Atom işlemcilerin yeni versiyonlarının üretimine devam edileceğinin işaretleri veriliyor. Bir diğer yandan şirket ultrabook projesiyle de bir hayli iddialı. Yonga devi ultrabook’ların mevcut dizüstü bilgisayarların yerini alacak bir segment olduğunu iddia ediyor ve 2013 yılının sonuna gelindiğinde pazardaki dağılımının yüzde 90 olmasını hedefliyor. Bu, iki yıl sonra piyasayı MacBook Air tarzı ince ve kolaylıkla taşınabilen bilgisayarların dolduracağı anlamına geliyor.

İlgili – Liliputing

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER