Teknoloji

Dell kurumsal bilgisayarlar ofisi geleceğe hazırlamayı amaçlıyor

dell oyun
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell kurumsal bilgisayarlarDell, mobil cihazlardaki değişim doğrultusunda değişen iş yaşamına uygun hâle getirdiği yeni kurumsal bilgisayarlarını Türkiye’de de kurumsal kullanıcılarla buluşturuyor. Şirketin yeni kurumsal ürünleri, Windows 10 ile birlikte geliyor ve önemli güvenlik özelliklerini barındırıyor. Dell, yeni kurumsal bilgisayarlarının geleceğin çalışma koşullarını da beraberinde getirdiği iddiasını dillendirmekten de çekinmiyor.

Yeni kurumsal ürünlerin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Dell EMEA Kurumsal Ürünler Pazarlama Müdürü Burak Ereren, müşterilerin ihtiyaçlarını yıllar öncesinden sezmenin ve bu ihtiyaçları karşılamanın yolunun yakın iletişim kurmak ve onlardan gelen geri bildirimlerin tamamını dikkate almaktan geçtiğini belirtti. Ereren, şirketin planlama sürecinin de bu noktada önem kazandığını ifade etti.

Günümüz işgücünde adaptasyon kabiliyeti yüksek, dinamik ve esnek bireylerin ön plana çıktığını söyleyen Ereren, mobil çalışanların yarışı önde götürmek için evde kullandıkları cihazlara denk, hatta onların da ötesine geçen en hızlı ve en hafif cihazlarla çalışabilme konusunda BT birimlerine güvendiğini dile getirdi. Kurumsal BT dünyasının tüketici taleplerini karşılayacak biçimde uyarlanması, şirketin tasarım yaklaşımının en önemli parçası olarak ön plana çıkıyor.

Dell, çalışanların günlük işlerin yürütülmesi esnasında teknolojiden nasıl faydalandıkları konusunda fikir edinebilmek için bir araştırma hazırladı. Şirket, araştırma sonucunda 5 farklı çalışan karakteri olduğu sonucuna ulaştı. Bu çalışan karakterleri şu şekilde sıralanıyor:

  • Masasında çalışan
  • Uzaktan çalışan
  • Belirli bir teknolojiyi şart koşan uzman kullanıcı
  • Zamanının yarısından fazlasını toplantıdan toplantıya koşarak geçiren koridor savaşçısı
  • Vaktinin çoğunu seyahat ederek ya da şirket dışında toplantı yaparak geçiren koşuşturma halindeki profesyonel

Özellikle, sürekli koşuşturma içinde olan ve esnekliğe ihtiyaç duyan profesyoneller, birden fazla cihaz üzerinde kusursuz iş akışı talep ediyor. Ofisten müşteriye, toplantılara ve etkinliklere giden çalışanlar, sürekli dışarıda ve aktif oldukları için uzun şarj ömrüne sahip cihazlara ihtiyaç duyuyor. Müşteriye yapılacak sunumlarda da yüksek kaliteli ekranların kullanılması gerekiyor. Söz konusu kullanıcı grubu, bireysel anlamda ince ve stil sahibi cihazları tercih ediyor. Dolayısıyla tam güvenlikli biçim ve işlevsellik de kurumsal çalışanlar için önem taşıyor.

Dell, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerdeki kurumsal çalışanları kapsayan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırma, teknolojinin gelişmekte olan ülkelerdeki çalışanlar için çok önemli olduğunu gösteriyor. Gelişmiş ülkelerdeki çalışanların yüzde 41’i teknolojinin çok önemli olduğunu belirtirken, gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 82’ye yükseliyor. Çalışanlar, iş yerlerine alınacak yeni cihazlar konusunda kendi fikirlerine başvurulmasını da önemli buluyor. Her iki çalışandan birinin kendi cihazını kullanmayı istediği belirtilirken, küresel çaptaki şirketlerin yüzde 54’lük kısmı bu isteği olumlu karşılıyor. Söz konusu grup içinde cihaz güvenliğine önem verenlerin oranı ise yüzde 27 seviyesinde kalıyor.

Dell, bugüne kadar geliştirdiği en ince iş istasyonu niteliğini taşıyan Precision 15 5000 ile hem çalışanlara iyi teknoloji sunmayı hem de şirketlerin güvenliği sağlamasına yardımcı olmayı amaçlıyor. İş istasyonu, Dell ProSupport desteğiyle birlikte geliyor.

Mobil olarak çalışanların sayısı sürekli olarak artıyor. 2020 itibarıyla ABD’deki iş gücünün dörtte üçlük kısmının mobil vaziyette çalışması öngörülüyor. Bu dönüşüm sonucunda hafif ve görsel anlamda şık cihazlara olan talebin yanı sıra, seyahatlerin ortaya çıkardığı yıpranma ve aşınmalara dayanıklı cihazlar için de bir talep oluşuyor.

Intel Core işlemci barındıran Dell Latitude 13 7000 serisi dizüstü bilgisayarların dış yüzeyi, NASA tarafından tercih edilen karbon fiberle kaplı biçimde geliyor. Magnezyum alaşımlı yekpare kasa kolay tutuş ve hafiflik hissi sağlarken, Gorilla Glass cam da ekranı çiziklere karşı koruyor.

Kablosuz yükleme teknolojileri, sabit ve mobil çalışanlar arasında bir köprü oluşturuyor ve profesyonellere yardımcı oluyor. Hareket halindeyken klavye olmadan sunum yapmak isteyen profesyonellerin imdadına ise Intel Core işlemcili ikisi bir arada Latitude 12 7000 serisi koşuyor. Sürekli hareket halinde olan profesyoneller için güçlü bir dizüstü bilgisayara dönüşme potansiyeli de taşıyan Latitude 12, dokunmatik özelliklere sahip 12,5 inç ekran barındırıyor.

Yeni Dell kurumsal bilgisayarlar Microsoft Windows 10 desteğiyle birlikte geliyor. Dell, kurumsal çözümlerini internet sitesi üzerinden şirketlerle buluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER