Manşetler

Dell CES 2015’te hangi yeni ürünleri tanıttı?

Dell-Inspiron15_5000_01

Dell’in CES 2015 tüketici elektroniği fuarında sergilediği ürünler arasında etkileyici Android tablet Venue 8 7000’in ve XPS 13’ün yanı sıra XPS, Alienware, Inspiron gibi dizüstü bilgisayar serilerinin yeni üyeleri ve monitör segmentine eklenen seçenekler de yer aldı.

Uzun pil ömrü ile dikkat çeken Dell XPS 13, aynı zamanda 11 inç’lik dizüstü bilgisayarlarla aynı boyuttaki tasarımıyla, dünyanın en küçük 13 inç’lik dizüstü bilgisayarı olma özelliğine sahip. Windows 8.1’le gelen XPS 13 tek şarjla 15 saat çalışabiliyor, ekranı da 5.7 milyon piksellik UltraSharp Quad HD+ çözünürlüğe sahip. Filmleri ve sunumları göz alıcı renkler ve keskin detaylarla ekrana getiren XPS 13?ün, beşinci nesil Intel Core işlemcisi ve SSD bellek sistemi, yüksek performansa katkı sağlıyor. Dışardayken de kolayca erişim sağlayabileceğiniz cihaz, 1,18 kg’lık ağırlığa sahip.

Dell XPS 15 ise UltraSharp 4K Ultra HD dokunmatik ekranıyla, görsel alandaki beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 8 milyon pikselin üzerinde çözünürlüğe sahip olan 4K Ultra HD ekran, aynı zamanda günümüzde 15 inç’lik dizüstü bilgisayarlarda mevcut olan en yüksek çözünürlük değerini sunuyor. Zengin, doygun renkleri ve çarpıcı parlaklığı sayesinde kullanıcıların içeriklerini en iyi şekilde görüntülemesini sağlayan XPS 15, multimedya tutkunları için baştan çıkarıcı bir seçenek.

Alienware 15 ve 17, efsanevi oyun bilgisayarı serisinin en yeni üyeleri olarak dikkat çekiyor. Her iki sistemde de opsiyonel olarak Intel Core i7 dört çekirdekli işlemci ve NVIDIA GTX 980m grafik donanımı yer alıyor. Ayrıca bu bilgisayarlar yeni nesil Alienware Grafik Amplifikatörü ile de uyumlu. Yeni Alienware 15 ve 17, bir önceki seriden %20 oranında daha ince kasa tasarımına sahip. Seride ayrıca hız ve performansı artırmak için özel bileşenler kullanıldı.

Intel Core i7 ile gelen modeller, Alienware Grafik Amplifikatörü’ne bağlandığında hız performansında gözle görülür artış sağlanıyor. Yeni Alienware 15 ve 17, oyun oynamayı seven herkesin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte. Performans odaklı mekanik tasarıma; bakır, alüminyum ve karbon-elyaf alaşımlarıyla artan malzeme kalitesi eşlik ediyor.

CES’te kullanıcılarla buluşan yeni Dell Inspiron 5000 ve 7000 Serisi, beşinci nesil Intel Core işlemci ve bugüne kadar bir Inspiron’da bulunan en keskin ve parlak ekran olan 4K UHD dokunmatik ekran seçeneği ile sunuluyor. Ultra-mobil Inspiron 15 7000 Serisi, ince ve hafif gövdesi ile 4K projelerinizi ve eğlence içeriklerinizi yanınızda taşımanız için ideal. Inspiron 15 5000 Serisi’nde ise beşinci nesil Intel Core işlemci ve 8 saate varan pil performansı, 22,7 mm inceliğinde, 2,68 kg ağırlığında bir kasa içinde sunuluyor. Inspiron 5000 ve 7000 Serisi dizüstü bilgisayarlar, sıra dışı bir görselliğe imza atan “True Color” ekran teknolojisine sahip. True Color’la ekranın renk sıcaklığını, canlılığını ve koyuluğunu ortam ışığına göre, dilediğiniz gibi ayarlamanız mümkün. 

Intel RealSense 3D Camera Front F200 de Dell ve Intel?in sunduğu yenilikler serisinin bir diğer üyesi. 3D kamera; oyun, eğlence ve yeni içerikler yaratmak için biçilmiş kaftan. Kullanıcıların, Intel App Showcase’le, kameranın yeteneklerini artıran yeni uygulamalar indirmesi de oldukça kolay. Bu sıra dışı aksesuarla, kişiyi ortamın bir parçası haline getiren uygulamalar eşliğinde farklı oyunlar oynamak ve 3D tarama ya da 3D yazdırma aktiviteleri gerçekleştirmek mümkün.

İlk kez Ağustos 2014’te Pax Prime’da sunulan kavisli Dell UltraSharp 34 Monitör U3415W, tüm detayları WQHD çözünürlükle sunuyor. Kullanıcıyı sarmalayan, 34 inç’lik panoramik ve kavisli ekran; oyunları ve görselliğin ön planda olduğu uygulamaları, 21:9 en boy oranıyla, mükemmel şekilde görüntülemenizi sağlıyor. Kavisli ekran, görüntü alanını optimize ederek, göz hareketlerini en aza indirgiyor ve düz ekrana göre daha rahat bir izleme deneyimi sunuyor. Güçlü 18W entegre hoparlörlerin yaydığı güçlü ses de kullanıcıları dijital dünyanın derinliklerine çekiyor. Bağlantı özellikleri ise çoklu cihaz desteğiyle monitörden aldığınız keyfi kat kat arttırıyor.

İLGİLİ HABERLER