Manşetler

Dedikodu: Microsoft Nokia’nın mobil birimini satın alabilir (güncellendi)

Microsoft geçen hafta Skype’ı 8.5 milyar dolar karşılığında satın alarak büyük ses getirdi. Ancak Redmond’dakilerin bundan daha çok ses getirecek bir satın alma olayının gerçekleştirilebileceği iddia ediliyor. İddianın sahibi Nokia hakkından en büyük haber kaynaklarından bir tanesi olan Rus teknoloji analisti Eldar Murtazin.

Murtazin’in içeriden aldığı bilgilere göre Nokia’nın mobil biriminin Microsoft’a satışı gündemde. Hem Redmond hem de Espoo’nun bu satın alma için acele ettiği ve anlaşmanın 2011’in sonuna kadar tamamlanacağı iddia ediliyor. Murtazin şimdilik herşeyin kapalı kapılar ardında konuşulduğunu öne sürüyor. Daha önce inanılmaz gibi görünen bu olay, Nokia ve Microsoft’un Windows Phone anlaşmasının imzalanmasından sonra gerçeğe yakın olabilir.

Eğer öne sürülen bu dedikodu doğru çıkarsa, sadece Nokia değil mobil arenada büyük değişiklikler olacaktır. Herşey şu an için dedikodu safhasında olsa da, Murtazin’in Nokia konusundaki yüksek kredibilitesi göz önünde bulundurulduğunda bu satın olma olayının gerçekleşme ihtimâli yüksek. Üstelik Murtazin Nokia’nın Ovi markasını artık kullanmayacağını da daha önce iddia etmişti, bu iddiası bugün doğrulanmış oldu.

İlgili – Eldar Murtazin

Güncelleme: Eldar Murtazin’in iddia ettiği bu dedikoduyla ilgili olarak Nokia Büyük Britanya İletişim Direktörü Mark Squires Twitter üzerinden bir yorumda bulundu:

Genellikle dedikodular hakkında yorumda bulunmuyoruz. Ancak her geçen an Eldar’ın dedikoduları açıkça daha az inanılır hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER