Manşetler

Dedikodu: iPhone 5 eylül ayında değil, ekim ayı sonunda çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 5 dedikodu değirmeni dönmeye, ortalığa yeni sızıntı ve spekülasyonlar saçmaya devam ediyor. Bu sabah çıkan haberlere göre eylül ayı gelecek nesil iPhone ile tanışacağımız zaman olmayabilir. iPhone 5’in eylül ayında çıkacağı birçok kaynak tarafından iddia edilirken, AllThingsD’ye konuşan isimsiz bir kaynak Apple’ın beşinci nesil iPhone’unu ekim ayına kadar beklemememiz gerektiğini işaret etti.

ABD için konuşacak olursak, AT&T’nin bir etkinliğin düzenleneceği söylenen eylül ayı başına kadar tüm personel eğitimlerini bitirmeye çalıştığı belirtilmişti. Apple’ın geçtiğimiz ayki finans raporu açıklaması sırasında da eylül ayında iPhone 5’in çıkacağına dair ipuçları verilmişti.

Bu yeni kaynak ise iPhone 5’in muhtemel çıkış ayının eylül olacağını iddia ediyor, ancak özel bir tarih de vermiyor. Yine de, ekim ayının sonlarına doğru tanıtılma ihtimâlinin başında tanıtılma ihtimâline göre daha yüksek olduğu söyleniyor.

Bu son iPhone dedikodularının kaynağı hakkında net bilgiler olmasa da, bu tarz yeni söylentiler şu anda ortalıkta dolaşan mevcut spekülasyonların bazılarını düzeltmek amacıyla bizzat Apple tarafından da pompalanıyor olabilir. Böylelikle şirket eylül ayında, daha gerçekçi beklentilerin karşılandığı ve kimsenin hayalkırıklığına kapılmadığı bir ortamda beşinci nesil iPhone’unu tanıtabilir.

İlgili – AllThingsD

Nokia müşteri memnuniyetinde 6 yıldır süren birinciliğini bu yıl da korudu. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) 2011 Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi sonuçlarını açıkladı. Nokia, cep telefonları sektöründe müşteri memnuniyetinde 1. sırada yer aldı!

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma ortak girişimi tarafından yürütülen, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı birinci çeyrek sonuçları açıklandı. Nokia cep telefonları sektöründe müşteri memnuniyetinde 6 yıldır sürdürdüğü birinciliğini bu yıl da koruyarak 1. sıradaki lider marka oldu.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, Nokia?nın birinci olmasında öncelikle müşteri memnuniyetine ve kaliteye verdikleri değerin önemli rol oynadığını ifade etti. Uyansoy İcan şunları ekledi: ?Müşteri memnuniyetini sağlamak için satış öncesinden başlayıp satış sonrasına kadar bütün süreçlerde yüksek bir kalite ile öne çıkmak gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de gerek tasarım DNA?sı dediğimiz ve tüm dünyada tüketiciler tarafından beğenildiği kanıtlanmış özellikleri, gerekse teknoloji dünyasındaki gelişmeleri yansıtacak özellikleri cihazlarımıza dahil ediyoruz. Ayrıca bütün ürünlerimizin tasarım ve üretim sürecinde çok kapsamlı kalite kontrol süreç ve yöntemleri uyguluyoruz. . Gerek tasarım, gerek üretim süreçlerinde, gerek satış sırasında, gerekse satış sonrası hizmetlerde müşteri memnuniyetini ve kaliteyi her zaman daha yükseltmeye yönelik çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.?

20?yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülen ulusal müşteri memnuniyeti endekslerinin Türkiye uygulaması olan TMME, 2005 yılından beri değişik sektörleri ve bu sektörlerdeki kurumları kapsayacak şekilde her 3 aylık dönemde yapılıyor. 2011 yılı ilk çeyrekte Türkiye çapında 81 ilde 6 bin 130 tüketiciyle görüşülerek 21 markanın müşteri memnuniyeti ölçüldü. Tüketicilerin satın aldıkları ürün ve hizmetlerden memnuniyetini sayısal olarak gözler önüne seren TMME, ülke genelinde de müşteri memnuniyeti bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına da katkıda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER