Manşetler

Dedikodu: iPhone 5 1 Ekimde Kanada’da piyasaya çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın beşinci nesil iPhone’u 1 Ekim 2011’de Kanada’da piyasaya çıkabilir. Mobil operatör Telus’tan sızan bilgiler bu cihazın ekim ayının ilk gününde çıkabileceğini gösteriyor. Apple’ın beşinci nesil iOS akıllı telefonunu ilk olarak ABD’de mi, Kanada’da mı çıkaracağı henüz netlik kazanmış değil, belki iki ülkede de aynı zamanda çıkar. BGR blogunun Telus’taki güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgilere göre Apple iPhone 5’i eylül ayı sonunda tanıtacak.

iPhone 5’in ekim ayında çıkacağı aslında bir iki gün önce başka bir kaynak tarafından daha dile getirilmişti. Aslına bakarsanız, o iki dedikodunun birbiriyle tam olarak örtüştüğü söylenemez. Telus kaynağı cihazın eylül ayı sonunda tanıtılacağını söylüyor, daha önceki kaynak ise iPhone 5’in ekim ayı içinde tanıtılacağını iddia ediyordu.

Farklı dedikodular iPhone 5’in Türkiye’ye geliş tarihini de oynatıyor. Eğer iPhone 5 eylül ayında tanıtılırsa, cihazın kasım sonu veya aralık ayı içinde Türkiye’de olacaktır. Ekim ayına sarkan bir tanıtım bu tarihlerin bir ay ötelenmesine neden olacaktır. Yine de, operatörlerin iPhone 5’i yıl bitmeden Türkiye’de de satışa sunmak isteyeceklerini tahmin ediyoruz. Bu arada, iPad 2’nin uluslararası lansmandan sadece bir ay sonra Türkiye’ye geldiğini düşünecek olursak, daha önceki ve mevcut iPhone 4’ün Türkiye’ye gelişi için geçen 2-3 aylık süre biraz daha aşağı inebilir. Bu durum da “yıl bitmeden önce” tahminimizi destekler.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER