Teknoloji

Dedikodu: iPad 2’de Retina Ekran bulunmayacak, 1024 x 768 çözünürlük korunacak

Apple hakkında güvenilir bir kaynak olarak nitelendirebileceğimiz DaringFireball editörü John Gruber iPad 2’de yer alacağı söylenen 2048 x 1536 çözünürlüklü Retina Ekran ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Bu dedikodunun doğru olma ihtimalinin düşük olduğunu idda eden Gruber’e göre iPad 2’de mevcut iPad’deki gibi 1024 x 768 çözünürlüklü ekran bulunacak.

Çözünürlüğü aynı kalsa bile iPad 2’nin ekranı farklı açılardan geliştirilebilir. Daha parlak, güç tüketiminde daha cimri ve belki de daha ince bir iPad ekranıyla karşılaşabiliriz. Belki de bu ekran Apple’ın iPhone 4 ekranıyla birlikte tanıttığı yeni üretim tekniğiyle üretilebilir. Bu teknolojide LCD dokunmatik cam yüzeye çok yakın şekilde monte ediliyordu. Bu sayede pikseller camın altında gözükmek yerine camın üstündeymiş gibi görülebiliyordu.

Gruber’in kaynakları iPad 2’de 2048 x 1536 çözünürlüklü ya da “süper yüksek çözünürlüklü” ekranın bulunmayacağından oldukça emin gibi görünüyor. Mevcut teknolojik koşulları göz önünde bulundurursak, bu yeni iddia biraz daha mantıklı gibi görünüyor. Üstelik Gruber’in minik kuşları geçmişte de doğru bilgileri aktarmış olmaları bakımından güvenilirlik taşıyorlar. Tabii ki, Apple herşeyi resmileştirinceye kadar hiçbir şeyden emin olamayız.

İlgili – DaringFireball

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER