Teknoloji

Dedikodu: HTC’nin Facebook markalı telefonları Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak

HTC’nin gelecek ay düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde Facebook markalı iki yeni akıllı telefonla karşımıza çıkacağı söyleniyor. Android’in özelleştirilmiş bir versiyonuyla çalışacak bu cihazlar Facebook tabanlı sesli arama ve anında mesajlaşma servislerini destekleyecek. CityAM’in anonim kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, HTC Facebook akıllı telefonları sosyal ağ devinin renklerini ve markasını taşıyacak, Facebook’un haber beslemesini ve gelen mesajları akıllı telefonun ana ekranından sunacak.

Facebook ekip üyeleri Joe Hewitt ve Matthew Papakipos telefon projesinin başlıca sorumluları olarak dikkat çekiyor. Bu arada Facebook’un teknik operasyon müdürü Bret Taylor Facebook’un 2011’deki birincil odak noktasının mobil alan olduğunu söylemesine rağmen herhangi bir özel cihaz planından söz etmemişti.

Çıkan bu son haber Facebook’un INQ ile birlikte çalışıp Cloud Touch adlı bir cihazı resmi Facebook telefonuna dönüştürme yolundaki çalışmalarıyla ilgili haberleri de tekzip eder nitelikte. Ne HTC ne de Facebook bu son dedikoduyu doğrulamıyor, en iyisi MWC 2011’e kadar sabretmek.

İlgili – CityAM

Güncelleme: BGR blogu Facebook telefonunun tanımlarına uyan bir odak grubunun mensubu olan bir kişiye dayanarak verdiği bilgilere göre HTC’nin üreteceği söylenen Facebook telefonunun aşağıdaki özellikleri bulunuyor:

  • Kullanıcının bulunduğu yeri bilen kuponlar, kullanıcı kuponu kullanabileceği yerin yakınındayken telefona otomatik olarak gönderiliyor.
  • Her zaman açık GPS servisi arka tarafta çalışıyor ve çeşitli bilgileri arkadaşlar veya uygulamalarla paylaşıyor. Burada gizlilikle ilgili bazı problemler olabilir, ancak birçok kullanıcı bu durumu önemsemeyecektir.
  • Telefonun yerel depolama alanı küçük olacak. Herşey bulutta saklanacak.
  • Kamera bulunacak, ancak çekilen görüntü doğrudan internete (buluta) yüklenecek.
  • Telefonda yer alacak kayan yazı şekilli bilgilendirme sistemi farklı hesapları tek bir posta kutusundan kontrol etmeyi sağlayacak.
İLGİLİ HABERLER