Teknoloji

Dedikodu: Apple Mac Pro’nun geleceğini sorguluyor

Apple’ın en güçlü masaüstü bilgisayar seçeneği olan Mac Pro’nun geleceğini sorgulamakta olduğu iddia ediliyor. Apple’ın bu ürün gamını yok etmeyi düşünmüyor olsa da, Mac Pro’nun satışlarının iPad, iMac veya MacBook Pro gibi ürünler karşısında düşük olması bu ürün için yapılan yatırımı sorgulamasına neden oluyor.

AppleInsider’ın konuyla yakından ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere göre Apple yönetimi Mac Pro’nun geleceğini bu yılın mayıs ayından beri tartışıyor. Şirketin satış yöneticileri Mac Pro’nun günlerinin, en azından mevcut formuyla sayılı olduğunu belirtiyor. Mac Pro’nun satışları şu an için hem son kullanıcı hem de kurumsal pazarda yüksek performanslı bir çalışma istasyonu arayanlarla kısıtlanmış durumda. Bu durum da Apple’ın pek fazla işine gelmiyor.

Bu arada, Apple’ın 10 Gbps’ye varan hızlarda veri alışverişine olanak sağlayan Thunderbolt konnektör portunu MacBook Pro, iMac ve Mac mini gibi cihazlara eklemesiyle birlikte Mac Pro’nun gerçekleştirebildiği birçok görev bu cihazlar tarafından da gerçekleştirilebilir hâle geldi. Örneğin MacBook Pro’ya Thunderbolt portu üzerinden hızlı veri alışverişi sağlayan bir harici disk takılabilir, görüntüsü Thunderbolt portu üzerinden birden fazla harici ekrana yansıtılabilir.

Mac Pro özellikle ileri seviye kullanıcılara 12’ye kadar çekirdek taşıyan işlemci, 64 GB’ye kadar RAM kullanma fırsatı verse de, Apple’ın iMac ve Mac mini segmentlerini zenginleştirip Mac Pro’ya biraz daha yaklaştırarak bu kocaman kasalı segmenti ortadan kaldırabileceği iddia ediliyor.

İlgili – AppleInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER