Eğlence

Dedikodu: 42 ve 50 inç’lik Apple TV örnekleri Jonathan Ive’nin tasarım stüdyosunda kilitli

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yılın en çok beklenecek ürünlerinden bir tanesi hiç şüphesiz Apple markalı bir TV olacak. Apple TV ya da iTV olarak anılan bu ürünle ilgili dedikoduları geçen yılın ikinci yarısından itibaren görmeye başlamıştık. Oturma odalarında baş köşeye kurulmayı hedefleyen bu ürünün farklı ekran büyüklükleriyle geleceği söylenmiş, ekran büyüklükleriyle ilgili de farklı tahminler ortaya atılmıştı. Eski bir Apple çalışanının USA Today’e verdiği bilgi bu TV’yle ilgili yeni ayrıntıları ortaya çıkardı.

Söylentiler Apple TV’nin şimdilik 42 inç ve 50 inç’lik iki farklı versiyonunun olacağını işaret ediyor. Hatta bu ürünlerin Apple’ın tasarımdan sorumlu genel müdür yardımcısı Jonathan Ive’nin tasarım stüdyosunda kilitli olduğu iddia ediliyor. Daha önce 32 veya 37 inç’lik modellerin çıkabileceği söylenmişti. Ancak Apple’ın hâlihazırda piyasada olan monitörlerinin 32 ve 37 inç’lik büyüklüklere yakın olduğunu düşünecek olursak, farklılık arayan Apple’ın 42 veya 50 inç gibi daha yüksek ekran büyüklüklerine odaklanmasını mantıklı karşılayabiliriz.

USA Today’in haberinde Apple’ın kurucularından Steve Wozniak’ın görüşleri de alınmış. Wozniak “Apple’dan böyle bir girişim bekliyorum, çünkü oturma odasının aile eğlencesi için bir merkez olarak kalmasını bekliyorum ve bu tarz bir ürün Apple’ın üretiminde bulunduğu tüm tüketici ürünleri alanlarına dokunacaktır.” diye konuştu.

Apple’ın TV’sinde Siri destekli uzaktan kumandanın, iOS uygulama desteğinin, iTunes entegrasyonunun ve iCloud desteğinin bulunması bekleniyor. Gerçekten bu tarz bir ürün Apple’ın diğer alanlardaki ürünlerine erişme fırsatı sağlayacak olmasıyla da öne çıkacak.

İlgili – USA Today

İLGİLİ HABERLER