Teknoloji

Dayanıklılık sorunları LG Display’in iPad 2 panel siparişlerini sekteye uğratıyor

img_9865LG Display’in, yaşanan kalite sorunlarının ardından iPad 2 ekran tedarikçileri arasında gözden düştüğü söyleniyor. DigiTimes’ın kaynaklarına göre LG Display’in düşük ürün oranı ve düşme testleri sırasında arkadan aydınlatma birimlerinin arızalanmaya olan yatkınlığının ortaya çıkması Apple’ın canını sıkmışa benziyor.

Bu arada Samsung’un da kafası Apple’ın yaptıkları nedeniyle karışmışa benziyor. Cupertino şirketi, Güney Koreli şirketi bir yandan Avrupa’daki yasaklama kararlarıyla uğraştırırken, bir yandan da bu şirkete yeni 9.7 inç’lik ekran siparişleri veriyor. Samsung’un iPad 2 için normalde 1 milyon panel üretimi yapması bekleniyordu, ancak temmuz ayında bu siparişler iki katına çıkarıldı. Apple aynı ay içinde CMI’dan yaptığı siparişleri de arttırdı ve 450 bin panelin üzerine çıkardı.

iPad 2 ekranlarının esas sağlayıcısı olan LG Display’in, 6G LCD planını 2011’in ikinci çeyreğinde yürürlüğe koyduktan sonra aylık üretimini 4 milyon birim seviyesine çıkarması bekleniyordu. Ne yazık ki, çıktı miktarını iyileştirmeye ve arkadan aydınlatma birimi problemlerini çözmeye çalışan şirketin üretimi 2.5 ile 2.6 milyon arasında kaldı.

Ne var ki, herşey kaybedilmiş değil. Eğer LG Display söz konusu problemleri çözmek için zamanında davranabilirse, iPad 2’nin lider tedarikçisi kalmaya devam edebilir. Üstelik Apple bileşen desteği konusunda Samsung’a çok bağlı kalmak istemeyecektir. Zaten şirketin işlemci üretimini de TSMC’ye kaydırmayı planladığı söyleniyordu.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER