Teknoloji

David Bowie’nin son albümü 4 dakikalık Instagram filmine dönüşüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

david bowie blackstar

10 Ocakta hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı David Bowie’nin ölümünden kısa bir süre önce yayınladığı son albümü Blackstar, Instagram üzerinden yayınlanacak 4 dakikalık bir filme dönüşüyor. “Unbound: A Blackstar InstaMiniSeries” adını taşıyan film, 16 kısa bölümün birleşiminden oluşacak ve InstaMiniSeries Instagram hesabı üzerinden yayınlanacak.

Filmin başrollerinde Tavi Gevinson ve Patricia Clarkson olacak. Filmin sağlam bir senaryosunun bulunup bulunmayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün olmasa da; Variety’ye konuşan yapımcılar, izleyicilerin karşısına albümün “ruh halleri”nden ilham alan görsellerin oluşturduğu bir koleksiyonun çıkacağını belirtti.

Müzik eşliğinde sunulan 15 saniyelik görüntülerin izleyicilere pek fazla şey vadetmesi beklenmese de, projeyi Bowie’ye saygı sunmak adına “ilginç” bir yöntem olarak nitelemek mümkün. Projeyi Bowie’nin ölümünden önce planladıklarını söyleyen yapımcılar, ünlü sanatçının kendilerine albümü ve ilgili görseller için aracısız erişim imkanı sağladığını da dile getirdiler. Filmin yayınlanacağı Instagram hesabının 12 bin civarında olan takipçi sayısının da Bowie etkisiyle artması muhtemel gözüküyor.

Bowie’nin hayranlarına “veda armağanı” olarak nitelenen Blackstar’da bulunan şarkıların sözlerinde, ünlü sanatçının rahatsızlığına dair bazı ipuçlarının bulunduğu ölümünden hemen sonra gündeme gelmişti. Genel anlamıyla gösteri dünyasının en ilginç kişilikleri arasında yer alan David Bowie’nin bundan sonra da Unbound gibi ilginç projelere ilham kaynağı olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER