Manşetler

Daha önce Nokia Symbian^3 ve Anna cihazı satın alanlar için Nokia Belle güncellemesi yayınlanmaya başladı (güncellendi)

nokia-701-inceleme-00020

Nokia, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru piyasaya sürdüğü Nokia 701 ve 603 gibi cihazlarda sunmaya başladığı Nokia Belle işletim sistemini hâli hazırda Symbian Anna ile çalışan cihaz sahibi kullanıcılara da sunmaya başladı, en azından yurtdışında. Güncelleme kablosuz bağlantı üzerinden dağıtılmak için çok büyük olduğundan dolayı Nokia Suite üzerinden güncelleme işleminin yapılması tavsiye ediliyor. Yeni platform hem tasarım hem de işlevsel açıdan büyük yenilikler barındırıyor, ayrıca 30 fps HD video kayıt yeteneğini de cihazlara getiriyor.

Nokia Belle ile birlikte daha önce Nokia 701’de inceleme fırsatı bulduğumuz yeni bir internet tarayıcısı da geliyor. Bu internet tarayıcısı sayfa içinde video izlemeye olanak sağlıyor. Nokia Belle’in bildirim tepsisi ve Android’inkini fazlasıyla andırıyor, bu bildirim tepsisinde çeşitli uygulamaların sunduğu bildirimlerin yanı sıra kablosuz bağlantı ve diğer bileşenleri açıp kapatmayı sağlayan düğmeler de yer alıyor. Nokia’nın bu son güncellemesi sayesinde Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 ve Nokia Oro kullanıcıları bugünden itibaren yepyeni bir kullanıcı deneyimi yaşamaya başlayacaklar. Yurtdışında sunulan bu güncellemenin Türkiye’ye de önümüzdeki birkaç gün veya hafta içinde gelmiş olacağını tahmin ediyoruz.

Bu arada piyasaya Symbian Anna yüklü şekilde çıkan Nokia Oro da güncellemeyi önümüzdeki birkaç hafta içinde alacak.

Video: Nokia Belle ile aynı telefonda yeni bir deneyim

İlgili – Nokia

Güncelleme: Nokia Türkiye’den de bu konuyla ilgili bir basın açıklaması geldi. Herhalde Türkiye’deki cihaz sahipleri de Nokia Belle güncellemesiyle buluşmaya başladı.

BASIN BÜLTENİ

Nokia Belle güncellemesi kullanıma hazır!

Symbian işletim sistemli Nokia telefon sahipleri telefonlarını bugünden itibaren Nokia Belle işletim sistemine yükseltebilirler. Yeni kullanıcı arayüzü, artan performansı ve gelişmiş kullanıcı deneyimi sayesinde Nokia Belle aynı telefonda farklı bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Kısa bir süre önce Nokia Belle işletim sisteminin güncelleneceğini duyuran Nokia (http://conversations.nokia.com/2011/12/21/nokia-belle-coming-soon/), yeni sürümü bugün kullanıma sundu. Telefonunuza indirebileceğiniz Nokia Belle güncellemesiyle birlikte Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7, Nokia Oro veya Nokia 500* telefonunuzun pek çok gelişmiş özellikle kazanarak tamamen değişmesini sağlamanız mümkün.

Nokia Belle daha önce olduğundan çok daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Kolayca kişiselleştirebileceğiniz sayısı altıya kadar çıkabilen ana sayfa seçenekleri ile en sevdiğiniz uygulamalar ve servisler yalnızca birkaç tık uzağınızda. Daha büyük görünen yeni ve canlı uygulama ikonları, sizin için en önemli içeriklerin her zaman ana sayfada elinizin altında olmasını ve gündemi takip etmenizi sağlıyor. Kısayollardan birini diğer ekrana mı taşımak istiyorsunuz? Çok basit. Parmağınızı biraz uzun basılı tutun ve kısayolu diğer ekrana doğru sürükleyin.

Yeni ve gelişmiş Nokia Belle arayüzü, saniyede 30 kareye kadar HD video kayıt özelliği sunan pek çok uygulama ve internetteki videoları yüksek kalitede izlemeye yarayan görsel olarak gelişmiş bir tarayıcı sunuyor. Başlıca ayarlara ve özelliklere ulaşmayı çok daha hızlı hale getirmek amacıyla eklenen bildirim çubuğu ile Nokia Belle?de menüler daha basit ve sade. Lync ve OneNote gibi güçlü Microsoft® uygulamalarını içeren geniş bir yelpazeden seçim yaparak, kısa bir süre sonra telefonunuza indirebileceğiniz uygulamalarla hareket halinde geçen zamanınızı daha verimli kılabilirsiniz.                                                                                          
Nokia Belle tamamen yeni bir deneyim sunan kapsamlı bir güncelleme olduğundan, indirme işlemini gerçekleştirmek için akıllı telefonunuzu bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Başlamadan önce bilgisayarınızda Nokia Suite?in son (3.3 ya da daha üstü) versiyonu olup olmadığını kontrol edin. Yeni Nokia Suite?i bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın!

Ülkenizde Nokia Belle güncellemesinin geçerli olup olmadığını öğrenmek için destek sayfalarımıza başvurabilirsiniz. İndirme esnasında size adım adım rehberlik etmesi için izleyebileceğiniz videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayara erişimi olmayan ancak Nokia Belle ile daha gelişmiş kullanıcı deneyimine terfi etmek isteyen kullanıcılar en yakın Nokia Müşteri Hizmetleri noktasına başvurabilirler.

———-
*Nokia 500 için Nokia Belle güncellemesi önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER