Eğlence

D-Smart SD uydu alıcınızı D-Smart HD ile değiştirmek ister misiniz?

Kabul etmeliyiz ki D-Smart HD işini içerik açısından iyi destekliyor. Kanal D HD, Star HD, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, Sinema TV HD, Sinema TV HD2, Eurosport HD, HDTV Smart ve Penthouse HD gibi HD kanallara sahip olan bu platforma dizi, belgesel ve basketbol maçlarının yayınlanacağı HDen kanalı ekleniyor.

Yeni kanalla birlikte D-Smart yeni bir HD kampanyası da başlatıyor. D-Smart HD yayınlarını izlemek isteyenler ayda 29.90 TL’den başlayan fiyatlarla bu şansı yakalayacaklar. Eğer D-Smart uyumlu SD uydu alıcınız varsa, ayda 19.90 TL’den başlayan fiyatlar karşılığında bu fırsattan yararlanmanız mümkün. Böyle bir kampanya D-Smart kullanıcıları tarafından uzunca bir süredir bekleniyordu. Nihayet D-Smart onların seslerini duydu. Aşağıda bulunan fiyat tablosuna bakacak olursanız, farklı paket seçeneklerinin ve kutu kiralama imkanının sunulması isabetli bir hamle olmuş. Bir de HD uyumlu bir PVR alıcıyla çıkagelirse, o da kekin üzerindeki krema olur. Ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

İlgili – D-Smart HD Ücretleri

BASIN BÜLTENİ

Türkiye HD’ye D-Smart ile Uyanıyor!

2010 yılında büyümeye devam eden dijital yayıncılık pazarında yeni gelişmelere imza atan D-Smart, sektörel değerlendirmeler ve D-Smart’daki yenilikler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 17 Mayıs 2010 tarihinde The Point Hotel Gayrettepe’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya D-Smart ve smile Şirketler Grubu CEO’su Mustafa Gözalan ve D-Smart’ın yöneticileri katıldı.

Gözalan, “D-Smart ve smile adsl operasyonlarını birleştirilerek Türkiye’de tek bir noktadan telekom, internet ve TV hizmetlerini veren tek bir yapıya dönüştük. Hizmet verdiğimiz hane sayısı 1,5 milyon’a ulaştı. İstanbul ve Gümüşhane’de yer alan çağrı merkezlerimiz, çalışanlarımız, bayilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte 3.000 ailelik istihdam zinciri oluşturduk. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada oluşturduğumuz iş modelleri ve örnek uygulamalar ile sektörde ön plana çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

D-Smart ve smile Şirketler Grubu CEO’su Gözalan, dijital eğlence platformu D-Smart’ın, ürün yelpazesine bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Standart Definition ( SD ) yayın kalitesinden High Definition ( HD ) yayın kalitesine geçişin siyah-beyazdan renkli yayınlara geçiş gibi devrimsel bir nitelik taşıdığını söyledi. Gözalan, HD yayının geniş kitlelerle buluşabilmesi için TV ve uydu alıcısı üreticilerinin, HD yayın yapan dijital platformlarla işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti. Gözalan ayrıca, HD televizyon sahiplerinin bir çoğu HD yayın seyrettiklerini zannediyorlar; hâlbuki gerçek HD yayın izlenebilmesi için, HD televizyon, HD uydu alıcısı ve HD yayın gerekmektedir” diyerek, ” HD televizyonların ancak HD yayın ile tam kapasiteli olarak kullanılabileceğini” ifade etti.

HD yayın teknolojisi hakkında tüketicilerin yeterli bilgilendirilmediğini belirten Gözalan; bu konuyu “tüketicilerin mağazalarda görüp satın aldıkları televizyonların evde aynı görüntü kalitesini vermemesi” ile örnekledi.

Gözalan, ?Televizyon izleyicisi gerçek HD yayını deneyimlediği zaman bir daha standart televizyon yayınına dönmek istemiyor, çünkü HD yayın gerçekten siyah-beyaz yayından renkli yayına geçerken tüketicinin yaşadığı kalite farkı gibi çok

büyük kalite farkı yaratıyor” dedi. Gözalan, “Biz D-Smart Platformu olarak HD kanal sayımızı arttırmaya, abonelerimize yeni HD kanallar sunmaya devam ediyoruz.

Böylece Türkiye’de en fazla HD kanalı abonelerine ulaştıran yayıncı şirket olarak tüketicilerin satın aldığı HD televizyonların hakkını vermeye devam edeceğiz.

Bu konuda TV üreticisi veya ithalatçısı iş ortaklarımıza da bir mesajımız var: “Kapasiteyi artırsınlar, D-Smart Türkiye’de HD yayınların yaygınlaşması için üzerine düşeni yerine getirecektir” şeklinde konuştu. 2005 yılında tüm dünyada 10 milyon HD TV bulunduğunu, 2010 yılına gelindiğinde ise sadece Türkiye’de yılda 1,2 ila 1,4 milyon adet HD TV satıldığını, gelecek 5 senede 7 ila 10 milyon HD TV nin evlerimizde yerini alacağını ve sektörde yaşanan hızlı gelişmeye uygun olarak da D-Smart Platformu’nun yatırımlarını sürdürmeye devam edeceğini ve abonelerini yeni kanallarla buluşturacağını ekledi. D-Smart Pazarlama Grup Başkanı Didem Aksoy da D-Smart’ın yeni HD kampanyası ve D-Smart HD’nin zengin içeriği konusunda bilgi verdi:

Aksoy, “Kampanya kapsamında, HD televizyon sahiplerini izleyemedikleri gerçek HD kalitesi ile buluşturmayı, HD yayını ile evlerdeki HD televizyonların hakkını vermeyi amaçladık. Çok cazip fiyatlar sunarak, gerçek HD keyfiyle herkesin tanışmasını ve  bu gerçek tv keyfinin geleceğe ertelenmemesini hedefledik. Şimdi D-Smart dünyasına katılmak çok daha avantajlı. Herkesi ayda 29.99 TL’den başlayan indirimli fiyatlarla üstelik HD farkıyla D-Smart HD sahibi yapıyoruz. D-Smart’lılar ise kullandıkları D-Smart uyumlu uydu alıcılarını  iade ederek, bu fırsattan daha da uygun fiyatlarla, ayda 19.99 TL başlayan fiyatlarla yararlanabilecekler.

Toplantıda ayrıca D-Smart’ın 10 HD kanalla, en zengin HD kanala sahip platform olduğunu belirten Aksoy, D-Smart eğlence dünyasına yeni bir kanal ekleneceği bilgisini de verdi. Yeni yayına başlayacak HDen kanalında; dünyaca ünlü dizilerin, belgesellerin ve basketbol karşılaşmalarının HD farkı ile yer alacağını ifade etti.

Aksoy sözlerine şöyle devam etti: “Kanal D HD ve Star HD ile Türkiye’nin en çok izlenen, en sevilen dizileri ve programları, Discovery Channel ve  Animal Planet’taki zengin belgesel programları ile 24 saat kesintisiz HD evlerin ayrılmaz bir parçası olacak. Her ay 150 kadar HD film yayınlayan SinemaTV HD ve Sinema TV HD2 kanallarını, HD farkıyla Penthouse HD’yi, futboldan, motor sporlarına, bokstan, su sporlarına kadar zengin spor içeriği ile Eurosport HD’yi abonelerimize sunuyoruz. Dünya Basketbol Şampiyonası, A Milli Futbol Takımımızın Avrupa ve Dünya Kupası ön eleme maçları ve tabi ki UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçları da HD olarak sadece D-Smart HD’de yer alıyor”.

İLGİLİ HABERLER