Teknoloji

CyanogenMod Installer uygulaması Google Play’den kaldırıldı

CyanogenMod Installer uygulaması, Google Play mağazasında yayınlanmasının üzerinden üç hafta bile geçmemişken mağazadan kaldırıldı.

cyanogenmod-installer-281113Bir Android cihazına özelleştirilmiş CyanogenMod yazılımını tek bir dokunuşla yükleme yolu sunan bu uygulama, Google’ın yapımcılarını uygulamanın Google Play hizmet koşullarını ihlâl etmesi konusunda uyarmasının ardından yapımcılar tarafından gönüllü olarak kaldırıldı. Eğer uygulama geliştiricileri tarafından kaldırılmasaydı, Google harekete geçecek ve bu uygulamayı zorla kaldıracaktı.

Cyanogen uygulamayı mağazadan kaldırdıktan sonra Google ile irtibata geçti. Google’dan geldiği söylenen cevaba göre, her ne kadar uygulamanın kendisi zararsız olsa da, kullanıcıları açılış yükleyicilerine erişme ve üçüncü taraf yazılımla çalıştırma fırsatı vererek garantilerini bozması noktasında teşvik ettiği gerekçesiyle mağazada yayınına izin verilmedi.

8 milyondan fazla kullanıcısı olan CyanogenMod Android’e yeni işlevler ekliyor, özellikle cihaz üreticilerinin desteklemeyi bıraktığı cihazlar bu özelleştirilmiş ROM’lar sayesinde yeni özelliklere kavuşuyor. CyanogenMod geliştiricileri de Android ve iOS’in ardından en popüler üçüncü mobil işletim sistemi hâline gelmek istiyor.

TheNextWeb’e göre, Google Play’in şartları bir uygulamanın kullanıcı rızası dahilinde cihaza yaptığı değişikliklerin geri döndürülebilri olması gerekiyor. Ne var ki, CyanogenMod Installer uygulamasının bu özelliği bulunmuyordu. Bu nedenle CyanogenMod’u denemeye ilgi duyan kullanıcıların daha önce kullanılan eski yükleme sürecine geri dönmeleri gerekecek.

İlgili >> CyanogenMod Blog

İLGİLİ HABERLER