Teknoloji

CyanogenMod Android için geliştirdiği açık kaynaklı internet tarayıcısı Gello’yu duyurdu

CyanogenMod, bir yandan kendi adını taşıyan popüler Android ROM’unu geliştirirken, bir yandan da farklı çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Şirket, son olarak da Android için hazırladığı açık kaynaklı internet tarayıcısı Gello’yu görücüye çıkardı. Google Chromium’un üstüne inşa edilen CyanogenMod Gello’ya dair görseller, şirket tarafından hazırlanan 5 dakika 36 saniyelik videoyla paylaşıldı.

CyanogenMod Gello’nun detaylı özellikleri henüz bilinmiyor. Ancak tarayıcının sadece OnePlus One’da bulunan Cyanogen OS’te boy göstermeyeceği şimdiden biliniyor. Şirketin CyanogenMod Gello’yu Android ROM’unun içine yerleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

CyanogenMod Gello’nun duyurusu, CyanogenMod’dan Joey Rizzioli tarafından Google+ üzerinde gerçekleştirildi. Paylaşılan videoya bakıldığında Gello’nun sayfaları çevrim dışı okumak için saklama, indirilen dosyaların hedef klasörlerini değiştirme, dosyaları yeniden isimlendirme gibi özellikler sunacağı görülüyor. Açılır pencereleri ve reklamları engelleme gibi gizlilik özelliklerinin de CyanogenMod Gello ile kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor.

CyanogenMod Gello’nun ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Joey Rizzioli, tarayıcının eski ve daha düşük kapasiteli cihazlarda çalışmayacağını belirtirken; CyanogenMod Gello’nun Google’dan nefret etmediklerini gösteren önemli bir işaret olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER