Teknoloji

CyanogenMod Android uygulama izinlerinin yönetilmesine olanak sağlıyor – Video

Google belirlediği kötü niyetli Android Market’ten ve Android cihazlarından silerek ya da sunucu tarafında bazı güvenlik iyileştirmeleri yaparak Android’i daha güvenli bir ortam hâline getirmeye çalışıyor. Yine de, Android’in uygulama izinlerine yönelik güvenlik ölçütleri çok iyi sayılmaz. Ancak birçok kullanıcı uzun son kullanıcı sözleşmelerini okumadığı gibi, Android uygulamaları yüklenirken karşılarına çıkan izin ekranını da hızlı bir şekilde geçiyor. Android de en dikkatli kullanıcıları bile bir uygulamanın talep ettiği tüm izinleri ya toptan kabul etmesine ya da toptane reddetmesine zorluyor.

Neyse ki, Android için Google dışında da geliştirmeler yapan gruplar bulunuyor. CyanogenMod ekibi de bunlardan bir tanesi ve bu ekip yukarıda belirttiğimiz uygulama izinleri problemine çözüm olacak bir yamayla karşımıza çıktı. Sözünü ettiğimiz akıllı yama sayesinde CyanogenMod ROM’unun yüklü olduğu Android cihaz sahipleri bir uygulamanın talep ettiği izinleri birbirinden ayrı şekilde kabul ya da ret edebilecek. Yalnız, bu izinleri ayarlarken dikkatli olmanızda fayda var. Yanlış bir izin uygulamanızın çökmesine neden olabilir. Ne de olsa, büyük güç büyük sorumluluk gerektirir.

Söz konusu yeniliği kendi root edilmiş Android cihazınızda denemeden önce gözlerinizle görmek isterseniz, aşağıdaki video size yardımcı olacaktır.

Video: CyanogenMod ile Android uygulamalarının izin taleplerini bloklama

İlgili – CyanogenMod

İLGİLİ HABERLER