Manşetler

Cyanogen Android uygulamaları üzerine odaklanmayı düşünmüyor

cyanogen androidCyanogen’in “odak noktasını değiştirme” gerekçesiyle çalışanlarının yüzde 20’siyle yollarını ayıracağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Ancak şirketin kurucularından Steve Kondik, ortaya atılan iddialara rağmen odak noktasına uygulamaları almayacaklarını açıkladı.

CyanogenMod’un resmi blogu aracılığıyla yaptığı açıklamada işten çıkarma iddialarını yalanlamayan Kondik, işten çıkarmaların bir verimlilik problemi olduğunu belirten ifadeler kullandı. Cyanogen kurucusu, şirkette yaşananlara dair daha fazla detay paylaşmasa da, önümüzdeki dönemde gelişmeler hakkında yeni bilgileri kamuoyuna aktarma sözünü verdi.

Cyanogen Android tabanlı CyanogenMod’a desteğini sürdürecek

Kondik’in yazısının geneline ketum bir hava hakim olsa da, bazı konular hakkında kesin ifadelere de rastlanıyor. Şirketin CyanogenMod gelişimine olan desteğinin devam edeceği de söz konusu kesin ifadelerden biri. Kondik projenin arkasındaki isim olduğu için bu karara pek de şaşırmamak gerekiyor.

Android tabanlı açık kaynak platformu CyanogenMod, Cyanogen’in ana şirketinden farklı bir tüzel varlık olsa da, ana şirket de platformun gelişim sürecinde aktif bir rol oynuyor. Bu rol önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi gözüküyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER