Teknoloji

Cumhurbaşkanı 5651 sayılı İnternet yasasıyla ilgili değişiklikleri onayladı

bedava internet

Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasanın içinde yer alan 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi” kanunda değişiklikler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

internet-yasaklar-060214

Kanun teklifinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Gül’e çevrilmiş, sosyal medyayı yoğun şekilde kullanan Gül’e değişikliği geri göndermesi şeklinde, yine çoğunlukla sosyal medya üzerinden çağrılarda bulunulmuştu. Gül, geçtiğimiz günlerde önüne gelen düzenlemede sıkıntılı olan bir iki noktanın bulunduğunu ve bunların çözümü için çalıştıklarını dile getirmişti.

Gül, Twitter hesabı üzerinden değişiklikleri onayladığını, ancak itirazların yükseldiği iki husus üzerinde düzenlemelerin de yeni bir yasal düzenlemeyle yapılacağını kaydetti. Söz konusu düzenlemelerin bir an önce gerçekleşmesine fırsat vermek için de önündeki yasayı Macaristan’dan döner dönmez onayladığını da dile getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da bugün yaptığı açıklamada Abdullah Gül’ün işarettiği noktalara değinmiş; yapılacak değişikliklerle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın herhangi bir web sayfasına, gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde engelleme getirdikten sonra geçen 24 saat içerisinde Sulh Ceza Mahkemesine başvurup mahkeme kararı çıkartma zorunluluğunun getirileceğini, ayrıca altı ay ila iki yıl arasında saklanacak olan trafik kayıtlarının TİB tarafından incelenmesi için de mahkeme kararının gerekli kılınacağını işaret etmişti.

 

 

 

İlgili >> Son Dakika

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER