Teknoloji

E Ink ekranlı CST-01 kitle fonlama kazazedeleri arasına katıldı

cst-01-230615

Kitle fonlama kampanyaları, pek çok ürün ve servisin piyasaya çıkmasına ön ayak olsa da, her zaman lanse edildikleri şekilde başarı hikayeleriyle sonuçlanmadıklarını unutmamak gerekiyor. Central Standard Timing’in CST-01 adını taşıyan ve “Dünyanın en ince saati” olarak nitelenen E Ink ekranlı saati için başlatılan Kickstarter kampanyası, madalyonun diğer yüzünü son derece net biçimde gösteriyor.

Üretimde yaşanan problemlerin ardından Central Standard Timing, CST-01 projesinin rafa kalktığını ve üretimi üstlenen Flextronics ile yollarını ayırdığını açıkladı. Projenin başlangıcında yapılan hesaplamaların boşa çıkmasının ve maddi kaynakların tükenmesinin söz konusu kararın alınmasında etkili olduğu düşünülüyor. CST-01 gerçek maliyeti 260 dolar olmasına rağmen, 129 dolardan satılmıştı.

Central Standard Timing için proje tamamen sona ermese de, destekçilerinin bile CST-01’e sahip olması pek mümkün gözükmüyor. Central Standart Timing’in bu süreçte ya tüm varlıklarını elden çıkararak ya da tüm tasarım materyallerini yayınlayarak CST-01’i destekçilere ulaştırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER