EğlenceManşetler

Cortex A9 tabanlı iPad, CDMA iPhone ve iOS tabanlı Apple TV 2011’in başında geliyor mu?

Uzak Doğu’dan bize haberler getiren DigiTimes sitesi Apple’ın iOS platformuyla ilgili birtakım iddialarla karşımıza çıktı. Siteye göre ABD’li telekom operatörü Verizon, iPhone’u önümüzdeki Ocak ayından itibaren abonelerine sunacak. Bu arada 9.7 inç ve 7 inç ekranlı yeni iPad’ler ile iOS tabanlı Apple TV de gelecek senenin başında çıkmayı bekliyor.

iPad: DigiTimes’ın iddiasına göre Apple iPad serisini 2011’in ilk çeyreğinde yenileyecek. Cortex A8 tasarımını baz alan mevcut Apple A4 yongası yerine ARM’in Cortex A9 tasarımını baz alan yeni bir işlemci kullanılacak. Ayrıca mevcut modeldeki 256 MB RAM’in yeni iPad’lerde mevcut iPhone 4’lerde olduğu gibi 512 MB’ye çıkarılacağı iddia ediliyor.

Habere göre iPad hem şimdi olduğu gibi 9.7 inç ekranla hem de daha küçük, 7 inç’lik yeni bir ekran seçeneğiyle sunulacak. Küçük ekranlı versiyonun da mevcut iPad gibi 1024 x 768 çözünürlüğe sahip olacağı, bunun da piksel yoğunluğunu 132 ppi’den 183 ppi’ye çıkaracağı belirtiliyor. iPhone 4’ün 326 ppi piksel yoğunluklu iPhone 4 kadar olmasa da, küçük ekranlı iPad büyük ekranlı versiyona göre daha keskin görüntüler sunacak.

DigiTimes daha önce de Apple’ın hem 5.6 inç hem de 7 inç’lik OLED ekranlı iPad modelleri üzerinde çalıştığını haber vermişti. Ayrıca gelecek hafta verdiği başka bir haberde de 7 inç ekranlı iPad’lerin gelecek sene başında duyurulmak üzere yolda olduğu belirtilmişti.

CDMA iPhone: ABD’li Verizon CDMA teknolojisini kullanıyor, mevcut iPhone’lar Verizon’un şebekesiyle uyumlu değil. Bu nedenle CDMA tabanlı iPhone uzun süredir beklenen bir ürün olarak ortada duruyor. DigiTimes, Pegatron’un CDMA tabanlı iPhone üretimine önümüzdeki Aralık ayında başlayacağını iddia ediyor. Ocak ayında CES’te tanıtılması beklenen bu cihazın aynı ay içinde ABD’de piyasaya sunulması bekleniyor. Bu arada China Telecom da aynı telefonu Çin’de pazarlayacak. CDMA iPhone’un iPhone 4’ün arkasında yer alan cam panelin yerine metal panel taşıması bekleniyor. Öte yandan DigiTimes “entegre anten”in arka plakaya ekleneceğini iddia ediyor. Bu da antenleri kenarda taşıyan iPhone 4’e göre daha farklı bir anten tasarımının seçildiği anlamına geliyor.

Apple TV: Son olarak, Apple AMD’nin Fusion platformunu kullanan yeni bir Apple TV üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde çıkması beklenen bu cihazın sabit diske sahip olmayacağı, iOS cihazlarınınkine benzer bir arayüzle çalışacağı söyleniyor. Sosyal ağ sitelerini, ağ üzerinden multimedya akışını destekleyecek olan Apple TV’de App Store’un da bulunacağı söyleniyor. Apple TV’nin seri üretiminin Aralık ayında başlaması ve 2011’in başında ürünün tanıtılması bekleniyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER