Teknoloji

Cortana’nın final tahmini de doğru çıktı, kupa Almanya’nın oldu

microsoft-cortana-sesli-asistan-020414

Windows Phone 8.1 ile kullanıma sunulan, ancak henüz Türkiye’deki Windows telefonlarda işlemeyen sesli asistan Cortana’nın Dünya Kupası tahminleri turnuva boyunca en çok konuşulan konulardan bir tanesi oldu.

2014 Dünya Kupasının grup karşılaşmaları bölümünde yüzde 60’lık bir isabet oranına sahip olan ve vasatı aşan performans göstermeyen Cortana, eleme maçlarına geçilmesiyle birlikte şaha kalktı ve üçüncülük maçına kadar oynanan 14 maçın hepsinin kazananını doğru şekilde tahmin etti. Cortana cumartesi günü oynanan Brezilya-Hollanda maçı için tahminini Brezilya’dan yana yapmıştı, ancak kazanan 3-0’lık sonuçla Hollanda olmuştu.

Cortana final için tercihini Almanya’dan yana yapmıştı. Sanal asistanın bu tahmini de tuttu ve Almanya Arjantin’i uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 yenerek 2014 Dünya Kupası’nı kazanan ve kupayı müzesine götüren takım oldu.

cortana-tahmin-almanya-140714

Böylelikle Cortana oynanan 16 eleme maçının 15’inin kazananını doğru tahmin ederek büyük bir başarı kaydetmiş oldu.

Cortana Bing’in tahmin motorunu kullanıyor. Bu motor takımların oynadıkları geçmiş karşılaşmaların sonuçları, fikstür avantajı, geçmiş maçlardaki kazanma oranları, ev sahipliği avantajı, saha ve hava koşulları gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak sonuç tahmininde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER