Teknoloji

Cortana Windows 10 PC’den kısa mesaj göndermeye izin verecek

cortana-windows-10-mobile-211015

Microsoft, Windows 10 ile birlikte mobil ve PC platformlarını birleştirmişti. Bu yeni dönemin getirdiği avantajlardan faydalanan özellikler de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Windows 10 Mobile için yayınlanan son ön izleme sürümü, Cortana’nın Windows 10 PC’den kısa mesaj göndermesini mümkün kılan bir özellikle birlikte geliyor. Cortana Windows 10 Mobile yüklü cihaz kullananları cevapsız çağrılardan haberdar edecek ve gelen SMS’lerin doğrudan PC üzerinden yanıtlanmasını sağlayacak.

Kısa mesajın iletimi telefon tarafından gerçekleştirilecek. Bu entegrasyon sayesinde mesaj göndermek için telefonu ele alma ihtiyacı ortadan kalkacak. Kullanıcılar mesajı doğrudan yazabilecekleri gibi Cortana’ya sesli olarak iletip dikte ettirebilecekler.

Bu entegrasyon, PC ve telefonda aynı Microsoft hesabının kullanılması durumunda geçerli olacak. Birden fazla PC kullananlar, cevapsız çağrı bildirimlerini her makinede devre dışı kılabilecek. Şu an için Windows 10 Mobile ile limitli olan bu özelliğin Cortana’nın iOS ve Android sürümlerine taşınıp taşınmayacağı henüz bilinmiyor.

cortana-kisa-mesaj-windows-10-211015

Microsoft, son Windows 10 Mobile güncellemesinde Skype için yeni bir mesajlaşma deneyiminin de ön izlemesini yapıyor. Skype entegrasyonunun hayata geçmesi sayesinde Mesajlaşma, Telefon ve Skype’ın kendi uygulaması üzerinden platforma erişilebiliyor. Microsoft’un Windows 10 Mobile’a kısa süre içinde son şeklini vermesi ve aralık ayı itibarıyla yazılımı mevcut cihazlara dağıtmaya başlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER