Ulaşım

Comma.ai otonom sürüş projesi için Tesla mühendisini transfer etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

comma.aiiPhone ve PlayStation’ı hacklemesiyle tanınan “Geohot” rumuzlu George Hotz tarafından kurulan otonom sürüş kiti geliştirme şirketi Comma.ai, Tesla’nın kıdemli mühendislerinden birisini kadrosuna dahil etti. Forbes’un haberine göre, Riccardo Biasini yeni şirketinde otonom yazılımı otomobile entegre etmek için çalışacak. Böylelikle bilgisayarın aracı kontrol etmesi mümkün hâle gelecek.

Şirket, kısa bir süre önce aralarında Andreessen Horowitz’in de bulunduğu bir yatırımcı grubundan 3.1 milyon dolarlık destek almayı başarmıştı. Bu yatırım, şirketin bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalara da biraz daha meşruiyet kazandırmıştı. Yine de, 3.1 milyon dolar ile sürücüsüz otomobil çalışmalarında çok uzun bir mesafe kat etmek pek mümkün gözükmüyor. Neredeyse tüm otomobil üreticileri, otonom sürüş üstüne çalışmalar yürütüyor ve teknolojiyi geliştirmek için milyarlarca dolar harcıyor. Google ve Uber gibi otomotiv sektörünün dışındaki şirketlerin de bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını unutmamak gerekiyor.

Comma.ai için geliştirdiği teknolojiyi daha sonra büyük bir otomobil üreticisine satmak uygun bir yol gibi gözüküyor. Cruise Automation, benzer bir alışverişi GM ile gerçekleştirmiş ve söylentilere göre kasasına 1 milyar dolar koymuştu.

Hotz, satış sonrası araçlara monte edilebilecek bir otonom sürüş kiti geliştirmeyi amaçladığını ve bunu son kullanıcıya 1000 dolar civarında bir fiyat karşılığında satmayı istediğini belirtiyor. Ancak bu hedefin gerçekleştirilmesinde trafik ve motorlu taşıtlarla ilgili düzenleyici kurumların olaya nasıl yaklaşacağı da önem taşıyor. Her şeye rağmen, elinde belli bir nakit rezervi olan Comma.ai, bu konuda çalışmalar yapma konusunda oldukça istekli gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER