Eğlence

Çocuklar için YouTube uygulamaları yayınlandı, Türkiye’den indirilemiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Anne ve babaların uzun zamandır beklediği YouTube uygulaması nihayet yayınlandı. Google’ın küçükleri de düşünerek, sıfırdan geliştirdiği ilk ürün olan YouTube Kids uygulamasının Android ve iOS versiyonları ilgili uygulama mağazalarında yayınlandı.

Ne var ki, Türkiye’deki Android ve iOS kullanıcıları YouTube Kids uygulamasını şu an için doğrudan indiremiyorlar. Çocuklar için YouTube uygulamasının iOS versiyonu App Store Türkiye mağazasında yer almıyor. Android mağazasında ise Türkiye konumlu Google hesapları için uygulamanın hiçbir cihazla uyumlu olmadığı şeklinde bir mesaj yer alıyor.

Eğer Türkiye dışındaki bir App Store şubesinden hesabınız varsa veya YouTube Kids Android uygulamasının APK dosyasını bulursanız, Google’ın çocuklara özel uygulamasını hemen kullanma şansına sahipsiniz.

YouTube Kids uygulaması çocukların ilgisini çekecek bir tasarıma sahip. Şovlar, müzik, öğrenme ve keşfet olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor. Reading Rainbow, DreamWorks TV, Jim Henson TV, Mother Goose Club, Talking Tom and Friends gibi kaynaklar da içerikleriyle destek veriyor.

Uygulamada çeşitli ebeveyn kontrolleri de bulunuyor. İzleme süresini kısıtlayan bir zamanlayıcı, müzik veya ses efektlerini kesmeyi sağlayan ses seçenekleri mevcut. Arama özelliği de devre dışı bırakılabiliyor. Böylece çocukların biraz daha ebeveynlerinin belirlediği sınırlar içinde gezinmesi sağlanıyor.

YouTube uygulamanın sadece başlangıç safhasında olduğunu ve ebeveynlerden geri bildirimlerini beklediğini kaydetti. Uygulamada geri bildirimler için de özel bir bölüm bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER