Teknoloji

Opera’dan iPad’de sörf keyfini uygulama tadıyla birleştiren uygulama: Coast

Opera kullanıcıların internette gezinme deneyimini daha da düzenli hâle getirmeyi amaçlayan yeni bir uygulama çıkardı. Opera Coast uygulaması Opera’nın yerini almayacak, onun yanında faaliyetini sürdürmeye devam edecek. Bu uygulama web sitelerini sıradan birer sayfa gibi değil de uygulama tadında kullanmayı sağlıyor.

opera-coast-100913-1 Opera Coast için yepyeni bir kullanıcı arayüzü oluşturmuş. Geri ve ileri tuşları kaldırılmış ve bunların işlevleri iPad’de rahatlıkla kullanılacak şekilde dokunmatik hareketlere atanmış. Ekranın altında ortada yer alan ikon sizi ana ekrana geri götürüyor. Sağ alt köşeye yerleştirilmiş diğer ikon ise ziyaret ettiğiniz son siteleri gösteriyor. Geri kalan her şey dokunmatik hareketlerle kontrol ediliyor ve web siteleri için yeteri kadar geniş alan bırakılıyor.

Ana ekranda herhangi bir siteyi temsil eden ikona dokunduğunuzda Coast tıpkı yerel uygulamalarda olduğu gibi bir başlangıç ekranı gösteriyor. Bu sırada web sayfası da arka planda açılıyor ve sonunda istediğiniz site karşınıza çıkıyor. Web siteleri neredeyse tam ekranda gösteriliyor, geri veya ileri gitmek için parmağınızı ekran üstünde sağa veya sola doğru sürüklemeniz yeterli oluyor.

opera-coast-100913-2Opera Software’da Coast projesinin başındaki isim olan Huib Kleinhout, geçmişin değil geleceğin cihazlarını hedef alarak bu uygulamayı geliştirdiklerini kaydetti. Coast ile eski alışkanlıkların yok olduğunu söyleyen Kleinhout ekranın tepesinde URL çubuğunun kaldırıldığını; geri veya ileri tuşlarının, sekmelerin ya da yer imlerinin bulunmadığını kaydetti. Yine de, iPad’in kullanımına uygun ve doğal davranan bir uygulamanın ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Coast by Opera uygulaması App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Yorumlarınızı aşağıdaki yorum alanı üzerinden bizimle paylaşırsanız seviniriz.

İlgili >> OperaiTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER