EğlenceManşetler

Cisco’dan bireysel kullanıcılara özel Umi HD video konferans sistemi

Cisco’nun video konferans sistemini bireysel kullanıcı kitlesine de sunacağına dair dedikodular aylardır ortalıkta dolaşıyordu. Neyse ki, bu dedikodular dün gerçeğe dönüştü, Cisco resmi duyuruyu yaparak yepyeni HD video konferans sistemi Umi üzerindeki sır perdesini araladı. Umi’yi tam anlamıyla kullanabilmek için TV’nizin etrafına birtakım donanımlar yerleştirmeniz gerekecek. Ancak sevdiklerinizle karşılıklı konuşabilmek adına bu katlanılacak birşeydir.

Cisco Umi’yi 1080p destekli otomatik odaklamalı bir kamerayla birlikte sunuyor. Ayrı bir set üstü cihazla kullanılan bu sistem 1080p video görüşmelerinin yanı sıra 720p/30 video kaydı da yapabiliyor. Eğer bant genişliğiniz yeterli değilse sistem 1080p yerine 720p ya da 480p video kalitesi üzerinden görüşmeleri gerçekleştiriyor. Kamerada camdan bir lens yer alıyor. Otomatik pozlama ve optik zum bu kameranın diğer özellikleri arasında yer alırken otomatik beyaz ayarı fonksiyonu da Cisco tarafından unutulmamış.

Bazı durumlarda biraz gizliliğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Ya da size her zaman video çağrısı yapanlardan sıkılabilirsiniz. Bu durumlar için sisteme bir motorlu gizlilik kapağı eklenmiş. Cisco’nun Umi sistemini Google Voice ve Video Chat servisleriyle uyumlu hâle getirmesi de birçok kişinin hoşuna gidecektir, özellikle ABD’dekilerin… Cisco’nun Umi servisini satın alıp HD video görüşmeleri yapmak isteyenlerin “Umi servis planı”na ödeme yapmaları gerekecek. Cisco bu servisin aylık ücretinin 24.99$, yıllık ücretinin ise 275$ olduğunu belirtiyor. Tüm donanım sistemi de 599$’a maloluyor.

Son bir notu da vermeden geçmeyelim. Cisco, sisteme FaceTime’ı da entegre etmek için Apple’dan cevap beklediğini de belirtiyor.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER