Teknoloji

Cisco 802.11ac destekli EA6500’ü ve Connect Cloud platformunu duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir sonraki ağ yönlendirici cihazlarının 802.11ac gigabit WiFi destekli olmasını arzu edenler için Cisco uygun seçenekler sunacak. Şirketin duyurusunu gerçekleştirdiği Linksys EA6500 ağ yönlendirici cihazı 2.4 GHz’te 802.11n seviyesinde çalışırken, 5 GHz’te ise 802.11ac işaretleri yardımıyla 1300Mbps’ye varan teorik hızlara kadar çalışma yeteneğine sahip. Cihazın içinde altı adet dahili anten, dört adet gigabit ethernet portu bulunuyor. Önümüzdeki ağustosta piyasaya çıkması beklenen cihazın $219.99 yurtdışı satış fiyatına sahip olması bekleniyor. Ayrıca ilgilenenler için Cisco’nun web sitesi üzerinden ön siparişler alınmaya başladı.

Bu ağ yönlendiricisi Cisco’un “akıllı” olarak nitelendirdiği Wi-Fi yönlendiricilere mensup, ayrıca Cisco Connect Cloud sistemiyle de uyumlu şekilde çalışabilecek. Cisco Connect Cloud platformu geçen nisanda tanıtılmıştı. Artık Cisco’nun sistemin anahtarını kaldırma ve onu faaliyete geçirme zamanı geldi. Artık Cisco’nun yeni akıllı ağ yönlendiricilerinden birini alanlara Cisco Connect Cloud hesabı açma yetkisi verilecek. Hesap açan kullanıcılar kablosuz ev ağlarını uzaktan, herhangi bir bilgisayar veya Android ve iOS tabanlı telefonlarla kontrol edebilecek. Cloud Connect’i farklı kılan bir nokta da uygulama platformu. Yazılımcılar kullanıcıların Wi-Fi şebekelerine bağlı cihazları kontrol etmelerine olanak sağlayacak cihazları geliştirebilecek.

iOS ve Android için çoktan kullanıma sunulmuş çeşitli uygulamalar bulunuyor. Örneğin Gemini IP Kamera Görüntüleyicisi evde ağa bağlı olan kameraların görüntülerine bakma olanağı suuyor. Her ne kadar şu anda uyumlu uygulama sayısı kısıtlı olsa da, Cisco’nun oluşturduğu Linksys Yazılımcı Camiası Wi-Fi ile bağlı evler için daha fazla uygulamanın geliştirilmesine ön ayak olacak. Cisco gelecekte evlerdeki tüm cihazların birbirine hızlı Wi-Fi şebekesi üzerinden bağlanacağını ve bu akıllı cihazların uzaktan, çeşitli uygulamalar yardımıyla kontrol edileceğini öngörüyor. Tabii ki, Cisco Connect Cloud’ın başarıya ulaşması onu destekleyecek yazılımcı ve uygulamaların sayısıyla doğru orantılı.

İlgili >> Cisco (1), Cisco (2)

İLGİLİ HABERLER