Teknoloji

Çinli Shanzai’den kızaklı klavyeli netbook

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fotoğrafta yer alan cihaza baktığınızda karşınızda yeni bir tablet cihazının durduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bunun ekranına dokunduğunuzda herhangi bir tepki alamıyorsunuz. Bunun kötü bir işletim sistemiyle ilgisi yok, çünkü bu cihaz bir netbook.

Çin’de faaliyet gösteren Shanzai grubu tarafından geliştirilmiş olan bu netbook’ta kayarak açılan ve kullanılmadığı zaman ekranın altına gizlenmiş bulunan bir klavye yer alıyor. Klavye açıldığında büyük bir Nokia N97’ye benzeyen bu netbook’ta 1.66 GHz Intel Atom N455 işlemci, 10 inç’lik 1026 x 600 çözünürlüklü ekran, 1 GB RAM, 160 GB’lık sabit disk ve 3700 mAh’lik batarya yer alıyor. Her ne kadar netbook’lar tabletlerin yaygınlaşmasıyla birlikte yavaş yavaş gereksiz hâle dönüşüyor olsa da, Shanzai’nin tasarımı oldukça farklı ve yeni bir soluk getiren cinsten. Klavyenin ortasında fare işlevi gören kırmızı bir top yer alırken cihazın her iki yanında da birer USB portu var gibi görünüyor.

Shanzai’nin farklı tasarımlı bu netbook’unun ne zaman çıkacağına dair net bir bilgi yok. Çin’de piyasaya çıkmasını beklediğimiz bu cihazın fiyatının 1600 Yuan (387 TL) olacağı tahmin ediliyor.

İlgili – Cloned in China

İLGİLİ HABERLER