Ulaşım

Çinli Baidu sürücüsüz otomobiliyle Google’a rakip olacak

baidu chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bazen “Çin’in Google’ı” olarak da nitelendirilen Baidu da tıpkı Google gibi kendi sürücüsüz otomobilini geliştiriyor. Ancak Çinli şirket Google’ın direksiyonsuz tasarımının yanlış olduğunu düşündüğü için bu önemli bileşeni otomobilinden eksik etmiyor.

Baidu’nun Derin Öğrenme Enstitüsü’nün direktör yardımcısı Kai Yu’ya göre, otonom araçlar robotlardan çok atlar gibi olmalı. Otomobil sürücünün yerini tamamen almamalı ve ona biraz özgürlük tanımalı. Burada özgürlükten kasıt otomobilin bir at gibi kendi kendini yönetmesi, ancak zorlu yol koşullarında da kararları sürücüye bırakacak kadar akıllı olması.

At benzetmesi tam otonom araç yerine otomobillerde gördüğümüz hız kontrol sisteminin gelişmiş bir formunu andırıyor. At da dikkatli, tehlikeyi sezen ve kendini koruyacak hamleler yapılan, bu gibi özellikleri nedeniyle binek aracı olarak kullanılan bir hayvandır. Aslında Baidu’nun geliştirdiği sürücüsüz otomobil vizyonu Google’ınkine göre biraz daha güven veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google kendi geliştirdiği sürücüsüz otomobil tasarımını gösterdi

Yu, güvenliğin sürücüsüz otomobil girişimlerinin en büyük parçası olduğunu, dikkatsiz yayaların Çin’in şehirlerindeki en büyük problemlerinden birisi olmasının bu duruma etkisinin bulunduğunu vurguluyor.

Baidu’nun sürücüsüz otomobil konseptini görmek için biraz daha beklememiz gerekecek. Şirketin prototipi gelecek yıl içinde hazır olacak.

İLGİLİ HABERLER