Teknoloji

Chromium OS’in son çalışma alanı MacBook Air

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni MacBook Air’ın tanıtılmasıyla aynı zamana denk gelen, yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz olay sayesinde Google Apple’dan az da olsa rol çalabilmiş midir? Aslında bu olayın doğrudan Google ile bir ilgisi yok. Daha önce iPad’de Chrome’u çalıştırma projesiyle gündeme gelmiş olan Hexxeh bu sefer de iPad’in kuzeni MacBook Air’da aynı olayı denemiş.

Hexxeh’in belirttiğine göre herşey düzgün çalışıyor, sadece destek olmadığından dolayı Bluetooth eksik kalıyor. Chromium OS’i aynı şekilde MacBook Air’da çalıştırmayı düşünenleri baştan uyarmakta fayda var. Çift başlatma seçeneği yok, bu da OS X’in kaybedilme tehlikesi olduğu anlamına geliyor. Eğer modası geçmiş ve artık kullanmadığınız bir MacBook Air’ınız varsa bu işlemi deneyebilirsiniz, aksi takdirde denemenizi tavsiye etmiyoruz.

Aşağıdaki bağlantıda MacBook Air’ı Chromium OS ile çalışan bir bilgisayara yüklemenin yolları anlatılıyor. Bu arada fotoğrafta MacBook Air’ın arkasında dikkat çeken yastık da ikinci bağlantıdaki sayfada satılıyor. Merak edenler için belirtelim.

İlgili – Hexxeh
İlgili – Chrome yastığı

İLGİLİ HABERLER