Eğlence

Chromecast yakınlardaki cihazlara bağlanmak için ultrasonik dalgaları kullanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-chromecast-inceleme00006

Google Chromecast deneyimini daha da sosyal hâle getirmek için bu cihaza oturma odasındaki herkesin bağlanmasına, evinizdeki Wi-Fi ağına bağlı olup olmalarına bakmaksızın izin veriyor. Google I/O açılış toplantısı sırasında konuşan Chromecast Ürün Yöneticisi Rishi Chandra çeşitli teknolojiler kullanarak Chromecast ile aynı odada bulunan kullanıcıların kimliklerinin doğrulandığını kaydetti. Ne var ki, Chandra bu teknolojilerle ilgili fazla detay vermemişti.

GigaOm sitesinin haberine göre Google akıllı telefon, tablet ve TV arasında bağlantıyı kurmak için ultrasonik ses işaretlerinden yardım olacak. Bu sesler Chromecast’in bağlı olduğu TV tarafından yayılan ve insan kulağı tarafından duyulamaz olan sesler şeklinde nitelendirilebilir. Ancak Android telefonundaki mikrofon bu sesleri iyi şekilde alabilme yeteneğine sahip. Chromecast’in ayarları içinden “yakınlardaki cihazlar” desteği etkinleştirildiğinde, odada bulunan herhangi bir kişi gördüğü veya dinlediği şeyi Chromecast üzerinden yansıtarak keyfi herkesin paylaşmasını sağlayabilecek.

Bir Google çalışanı olan Boris Smus geçtiğimiz ağustos ayında ultrasonik ağlarla ilgili bir makale yazmıştı. Görünen o ki, Chromecast ekibi bu konseptten fazlasıyla yararlanmış. Yedek bir sistem olarak da Chandra, kullanıcıların Chromecast ile bağlantı sağlamak için PIN kodu girme gibi bir seçeneğe de sahip olacağını kaydetti. Tabii ki, arkadaşınıza bulunduğunuz ortamın Wi-Fi şifresini sormak ve en eski yöntemle Chromecast’e bağlanmak gibi bir seçenek de her zaman mevcut.

Chandra Chromecast’e bu yeniliğin yıl içinde geleceğini söyledi. Ancak ajandada ilk olarak yansıtma ve Chromecast’in arka planını, bir şey yayınlanmadığı zaman kişisel fotoğraflarla ve diğer içeriklerle doldurmaya izin veren “Backdrop” modu bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER