Eğlence

35 dolarlık Chromecast’in içinde neler var?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın geçen çarşamba günü tanıttığı Chromecast adlı 35 dolarlık aygıt TV’nin HDMI portuna takılıyor ve İnternet üzerinden video oynatımına izin veriyor. PC, tablet veya akıllı telefon kaynaklı herhangi bir videoyu veya web sayfasını TV’de göstermeye olanak sağlayan bu cihazın kontrolü yine kaynak cihaz üzerinden sağlanıyor.chromecast-ifixit-1-270713

Barındırdığı nitelikler bakımından mütevazı görünen, ancak boyutuna göre çok daha büyük işler yapabilen bu cihazın içinde nelerin olduğunu merak edenler için iFixit tayfası yararlı bir çalışma yapmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Chromecast ve AirPlay karşı karşıya

Oldukça basit bir iç yapıya sahip olduğu görünen Chromecast’te minyatür bir entegre devre kartı bulunuyor. Bunun üzerinde Marvell işlemci, AzureWave kombo Wi-Fi yongası, 4 GB flaş hafıza ve 512 MB düşük voltajlı RM yer alıyor. Alüminyumdan yapılmış ısı yutucu tüm bileşenleri çevrelerken bir kalıp alüminyum da ısının yönetimi amacıyla aygıt boyunca uzanıyor. Ayrıca aygıtın yuvarlak bir kuyruğa sahip olması sadece Chrome logosunu tasvir etme amacı taşımıyor, en azından yuvarlağın bir tarafı entegre devreyle doldurulmuş.

chromecast-ifixit-2-270713

İlgili >> iFixit

İLGİLİ HABERLER