Eğlence

Chromecast Audio’ya çoklu oda ve yüksek çözünürlüklü ses desteği

Chromecast Audio

Google Chromecast Audio ürünü için iki yeni özelliği kullanıma sundu. Yeni özellikler sayesine aynı anda birden fazla odada müzik çalmaya izin veriliyor, buna ek olarak yüksek çözünürlüklü ses dosyaları da oynatılabiliyor.

Her iki özellik de, henüz Türkiye’de satışı olmayan ancak ABD’de 35 dolara satılan ve mevcut hoparlörleri Wi-Fi destekli hâle dönüştüren Chromecast Audio aygıtını birden fazla odada müzik dinlemeyi mümkün kılan, aynı zamanda yüksek çözünürlüklü ses desteği de sunan uygulamalara karşı daha rekabetçi hâle getirecek.

chromecast-audio-inceleme-11

Çoklu oda özelliği kullanıcıların birden fazla Chromecast cihazını gruplamasını ve aynı şarkıyı farklı hoparlörlerde aynı anda çalmasını sağlıyor. Chromecast iOS veya Android uygulama üzerinden oluşturulan gruplar, Spotify ve benzeri desteklenen uygulamalarda bulunan yayınla butonuna basıldığında yayın seçenekleri arasında gösteriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Chromecast Audio İncelemesi

Chromecast Audio yüksek çözünürlüklü ses destekliyor

Yüksek çözünürlüklü ses özelliği de kayıpsız çalma özelliği sunan, CD kalitesinden daha yüksekteki 96 KHz / 24bit ses destekleyen servisler için büyük önem teşkil ediyor.

Google bu yeni özelliklerin kablosuz özellikli ses cihazına otomatik yazılım güncellemesiyle birlikte getirildiğini duyurdu.

İLGİLİ HABERLER