EğlenceManşetler

Chromecast Audio sıradan hoparlörü kablosuz müzik ile buluşturuyor

chromecast-audio-290915

Google’ın Chromecast ailesi genişlemeye devam ediyor. Yeni Chromecast Audio aygıtı standart Chromecast’in TV’ler için yaptığını hoparlörler ve ses sistemleri için yapıyor. Eski teknoloji ve modern yayın servisleri arasında köprü işlevi görüyor. Görünüş bakımından yeni, disk şeklindeki Chromecast cihazıyla hemen hemen aynı görünüme sahip olan Chromecast Audio’da HDMI yerine 3.5 mm.’lik kulaklık jaklarına uyan ve doğrudan hoparlörün arkasına bağlanabilecek bir fiş bulunuyor.

Sonuç olarak 35 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan Chromecast Audio eski model Hi-Fi hoparlörleri, Bluetooth hoparlörleri veya yalın hoparlörleri Wi-Fi üzerinden müzik yayınına elverişli hoparlörlere dönüştürüyor. Kullanıcılar Spotify, Google’ın Play Music uygulaması veya bunun gibi Chromecast Audio destekli uygulamalar üzerinden müzik yayını gerçekleştirebiliyor.

Bu arada Chromecast Audio da birden fazla odaya ses yayınını destekleyecek, ancak bunun daha sonra, muhtemelen yıl bitmeden önce gelmesi bekleniyor. Tabii ki, bu özelliğin çalışması için her hoparlöre bir tane Chromecast cihazı bağlamak gerekecek.

Chromecast Audio basit bir çözüm gibi görünse de, bazı durumlarda etraftan dolaşmayı sağlayacak çözümleri gerektirebilir. Öncelikle her hoparlörün veya anfinin 3.5 mm. girişi bulunmuyor, bu nedenle farklı kablolara veya adaptörlere ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca tıpkı video tarafındaki yandaşı gibi, Chromecast Audio’nun da hem bir hoparlöre hem de güç kaynağına aynı anda bağlanması gerekiyor. Bu da kabloların biraz daha artması demek.

Google, Chromecast Audio ile birlikte oturma odalarındaki izini biraz daha artırmaya niyetli. Chromecast Audio’nun ne kadar başarılı olduğunu piyasaya çıktıktan sonra, gerçek dünyadaki kullanım senaryolarının sonuçları şekillendikçe göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER