Manşetler

Ultra yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip Chromebook Pixel tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Chromebook dizüstü bilgisayarları da nihayet dokunmatik ekranın tadına bakmaya başladı. Birkaç hafta önce dedikoduları ortalıkta dolaşmaya başlayan Chromebook Pixel resmiyet kazandı. Nisan ayında ABD’de piyasaya çıkması beklenen dizüstü bilgisayar için ön siparişler alınmaya başlandı. Cihazın fiyatı 1299 dolar olarak belirlendi.

chromebook-pixel-6-210213

Tasarımı Apple’ın MacBook Pro’sunu andıran Chromebook Pixel; HP, Acer, Dell ve Samsung gibi şirketlerin şimdiye kadar çıkardığı makul fiyatlı Chromebook’ların aksine daha pahalı bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Ancak teknik özelliklere bakıldığında bu fiyatın boş olmadığı kanısına varılabilir. Bilgisayarın 12.85 inç ekranı 2560 x 1700 gibi bir çözünürlüğe sahip. Bu da Chromebook’un ekranını Retina ekranlı MacBook’un ekranından daha yüksek çözünürlüklü ve piksel yoğunluklu yapıyor. Ancak ekranın 3:2 görüntü oranına sahip olması doğrusu günümüz şartlarında biraz tuhaf kaçıyor.

Chromebook Pixel’de camdan yapılmış izleme dörtgeni, arka aydınlatmalı klavye ve entegre 720p HD kamera da bulunuyor. 1.52 kg. ağırlığındaki bilgisayar 297.7 x 224.6 x 16.2 mm.’lik boyutlar sahip. Çoğunlukla anotlanmış alüminyumdan yapılmış kasaya sahip olan bu bilgisayar aktif soğutma teknolojisini de barındırıyor, görünürde herhangi bir fan içermiyor.

chromebook-pixel-2-210213

Chromebook Pixel’in içinde 1.8 GHz’lik çift çekirdekli Intel Core i5 işlemci, entegre Intel HD Graphics 4000 grafik birimi, 4 GB RAM, 32 GB veya 64 GB olmak üzere iki farklı SSD seçeneği bulunuyor. Bu arada Google da Pixel’i satın alanlara 1 TB’lık bir Google Drive alanı veriyor. Bu alan üç yıl boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek. SD/MMC kart okuyucusu sayesinde yerel depolama alanını biraz daha artırmak mümkün. Tabii ki, bu kart yuvası dijital fotoğraf makinesi veya kamera gibi cihazlarla çekilen içerikleri aktarmada da işe yarayacak.

Galeri: Chromebook Pixel
[nggallery id=1190]

Chromebook Pixel, ABD’de yaşayanlar için Google Play mağazası üzerinden, yukarıda belirttiğimiz gibi 1299 dolar fiyatla ön siparişe sunuldu. Bu arada Büyük Britanya fiyatı da 1049 pound olarak belirlendi.

Video: Chromebook Pixel

İlgili >> Chromebook Pixel, Chrome Blog

İLGİLİ HABERLER