Teknoloji

Yeni Chromebook bilgisayarlar Intel Haswell işlemcilerle daha uzun süre çalışacak

Intel Haswell tabanlı Chromebook’lar da ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen IDF 2013 etkinliğinin duyuruları arasında yer aldı. Mevcut nesil modellere göre yüzde 50’ye kadar pil ömrü artışı vadeden bu yeni Chromebook modelleri tek bir şarj ile 9-10 saate kadar çalışma fırsatı yakalayacak.

google-chromebook-120913Etkinlikte Toshiba’nın çıkardığı Chromebook sergilendi. Bunun yanı sıra ikinci nesil HP Pavilion Chromebook 14 ve Asus Chromebox modelleri de kendi gösteren Chrome OS bilgisayarları arasında yer aldı.

Chromebook ürün yönetim direktörü Caesar Sengupta’nın kaleme aldığı blog yazısına göre, Haswell tabanlı Chromebook’lar Acer, HP, Asus ve Toshiba gibi birden fazla cihaz üreticisi tarafından önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak.

HP Chromebook 14, Toshiba Chromebook ve Asus Chromebox’ın yanı sıra, Sengupta’nın söylediğine göre, hafif ve taşınabilir Acer Chromebook modeli de yolda olanlar arasında bulunuyor. Alışveriş yoğunluğunun artacağı yıl sonuyla birlikte beklenen Chromebook modelleri birer birer piyasaya çıkmış olacak.

Yukarıda sayılan modellerden HP Chromebook 14’te Haswell tabanlı yonganın yanı sıra 14 inç ekran, 16 GB SSD, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, mikrofon jakı ve 4G bağlantı desteği gibi özellikler bulunacak. Bu modelin de yıl sonundan önce 299 dolar fiyat etiketiyle piyasada olması bekleniyor.

İlgili >> Google

İLGİLİ HABERLER