Teknoloji

Chrome OS güncellemesiyle Google Asistan bilgileri uygulama başlatıcısına geliyor

google-chrome-asistan-180415

Google birkaç hafta önce çeşitli yeni Chrome cihazlarını göstermiş, ayrıca Chrome OS yazılımına gelecek birkaç yeni düzenlemeden bahsetmişti. Söz konusu düzenlemeler arasında Google Asistan bilgilerini de beraberinde getiren yeni bir uygulama başlatıcısı da bulunuyordu.

Google, daha önce ön gösterimii yaptığı bu en son yazılım güncellemesini kararlı Chrome güncellemeleri kanalı üzerinden bütün Chromebook’lara göndermeye başladı. Ekranın sol alt köşesinde yer alan uygulama başlatıcı butonuna tıklandığında Google’ın ana sayfasına benzeyen bir pencere beliriyor. Arama işlevi ön planda yer alırken en sık kullanılan uygulamalar da bunun altında listeleniyor. Buradan bütün uygulamalar listesine geçiş yapılabilir veya yukarı çekmek için aşağı doğru kaydırılarak Google Asistan bilgilerine erişilebiliyor. Google Asistan bir süredir Chrome’un bildirim sistemiyle entegre edilmiş şekilde çalışıyordu, ancak bu yeni görünüm Google Asistan’ı Android veya iOS’te kullanımın verdiği deneyimi daha fazla yansıtıyor.

Chrome OS’e getirilen başka ufak tefek yenilikler de bulunuyor. Yeniden tasarlanan dosyalar ve hesap makinesi uygulamaları, şifre korumalı ZIP dosyaları için destek, varsayılan sistem yazı tipinin değiştirilmesi bunlar arasında bulunuyor. Artık Google’ın kendi ürünü olan Roboto yazı tipi kullanılıyor, böylelikle Google’ın Android’de ve kendi uygulamalarında kullanıma sunduğu Material Design unsurlarıyla daha fazla örtüşme sağlanıyor.

Eğer bir Chromebook sahibiyseniz, bu son güncellemeyi hemen indirebilir ve değişiklikleri kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER