Teknoloji

Chrome OS ileride Google Assistant ile buluşabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome os google assistantAndroid uygulama desteğinin duyurusuyla birlikte Chrome OS ve Chromebooklara olan ilgi yükselmişti. Ancak aradan biraz zaman geçmesiyle birlikte işletim sistemi ve işletim sistemiyle çalışan bilgisayarlar, yeniden sahnenin kenarında kaldı. Chrome Unboxed tarafından ortaya atılan spekülasyonun gerçeğe dönüşmesi ise sahne ışıklarını yine Chrome OS’in üstüne çevirebilir.

İddiaya göre, yeni Chromebook modellerinden biri sesle uyandırma özelliğine sahip olacak. Yani “Ok Google” komutu verildiğinde bilgisayar uyandırılabilecek. Ancak asıl heyecan verici nokta, bu özellik sayesinde Chrome OS Google Assistant buluşmasının gerçekleşmesi ihtimali.

Chrome OS’in kaynak kodunda yapılan bir değişiklik, “Gru” geliştirme devresine bir “Sesle uyandırma” özelliğinin eklendiğini gösteriyor. Gru’nun Samsung’un daha önce internete sızan Chromebook Pro adlı bilgisayarının temelini oluşturacağı söyleniyor. Chrome OS “OK Google” komutlarını hali hazırda desteklese de, bu destek sadece bilgisayar aktif kullanımdayken işliyor. Sesle uyandırma özelliği ise ekranın kapalı olduğu durumlarda bile komutların algılanmasını mümkün hâle getirebilir.

Chrome OS Google Assistant’ı daha fazla cihaza taşımak için uygun bir araç niteliği taşıyor

Söz konusu bilgiyi paylaşan Chrome Unboxed sitesi, bunun daha büyük bir şeyin kapısını açacağına inanıyor. Sitenin ortaya attığı gelişme ise Google Assistant’ın Chrome OS’e gelişi oluyor. Google Assistant da arzu edildiğinde “OK Google” komutuyla aktive edilebiliyor. Google Assistant’ın Google Home üzerinde çalışması da Chrome OS ile bütünleşmeyi kolaylaştıracak bir unsur olarak değerlendiriliyor. Ancak Google’ın, daha geniş kitleye yayma sözüne rağmen, bir süre için Assistant’ı Pixel ve Home’a özgü tutması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER