Manşetler

Chrome OS Android uygulamalarını desteklemeye başladı

chrome os androidGoogle geçtiğimiz ay Android oyun ve uygulamalarının Chrome OS’e geleceğini açıklamıştı. Şirket bu sözü yerine getirmek için fazla vakit kaybetmedi. Asus Chromebook Flip, Android oyun ve uygulamalarını destekleyen ilk Chrome OS yüklü cihaz oldu. Google’dan François Beaufort, yakında Asus Chromebook Flip’i yeni cihazların takip edeceğini dile getirdi.

Android uygulamalarına erişmek isteyen Asus Chromebook Flip sahiplerinin Chrome OS’in geliştirici kanalına geçiş yapmaları gerekiyor. Geliştirici kanalının en son versiyonu, Google Play Store’u masaüstüne getiriyor. Acer Chromebook R11, C738T ve 2015 Chromebook Pixel’in de bu ay itibarıyla Google Play Store’a erişim hakkı elde etmesi bekleniyordu.

Chrome OS Android birleşmesinin kapsamı genişleyecek

Ancak kullanıcılardan gelen geri bildirimler, bu sürecin planlandığı gibi pürüzsüz biçimde işlemediğini gösteriyor. 2016 sona ermeden Play Store’a erişebilecek Chrome OS cihazlar listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Chrome OS Android entegrasyonunu deneyimleme fırsatını bulanlar, ortaya çıkan sonucun etkileyici olduğunu belirtiyor. Sistemde yerel olarak çalışan Android uygulamaları, klasik pencereli programlar gibi gösteriliyor. Buna ek olarak, Android uygulamaları akıllı telefonlara göre tasarlandığı için giriş seviyesi şeklinde tanımlanabilecek Chromebook modellerde de rahatlıkla çalışabiliyor.

Google, Chrome OS Android buluşmasının duyurusunu I/O 2016 açılış etkinliği yerine daha sonra düzenlenen bir geliştirici seansında gerçekleştirmişti. Play Store’un eksiksiz biçimde Chrome OS’e gelişi, Chromebook’ların çok daha yetenekli dizüstü bilgisayarlara dönüşmesini de mümkün kılacak.

İLGİLİ HABERLER