Teknoloji

Chrome Material Design tasarımına 51 numaralı sürümle kavuşuyor

Chrome Material Design

Google aylardır Material Design tasarım dilini Chrome’a getirmek için çalışıyor, ancak şirketin Chromium kod deposundaki işler hızlandıkça görsel yenileme çalışmaları da hızlı şekilde sona doğru yaklaşıyor.

Chrome Canary 51 sürümü sayesinde bitmek üzere olan yeni internet tarayıcısı tasarımını görme fırsatı elde ediyoruz. Yenilenen tasarımda gri renkli üst çubuğun yerini Safari’dekine benzer şekilde daha hafif tarzda transparan bir yapı alıyor. Sekme çubuğu OS X’te arkadaki renklere uyum sağlayacak şekilde görünüyor, arkada video oynatılsa bile bu şekilde çalışmayı sürdürüyor.

Sağ kenardaki menü çubuğu eski tip hamburger butonu yerine üç noktalı yeni bir düğmeyle gösteriliyor. Böylelikle Google’ın mobil taraftaki tasarım diline bu anlamda da uyum sağlanmış oluyor.

chrome-material-design-51-170316-2

Diğer değişiklikler arasında tamamen siyah renkteki gizli dolaşma modu var. Böylelikle kullanıcılar gizli dolaşma modunda olduklarını açık şekilde anlayabilecekler.

chrome-material-design-51-170316-3

Yeni Chrome Material Design görünümün temaları da desteklemesi bekleniyor. Böylelikle özel dolaşmada olsanız bile belirlediğiniz tarayıcı temasını olduğu gibi kullanmaya devam edebileceksiniz.

Chrome 51 güncellenmiş geliştirici araçları da sunuyor. Koyu mod ve diğer seçenekler de görsellikle ilk kez bu kadar geniş çapta oynamaya izin verecek.

chrome-material-design-51-170316-1.gifchrome-material-design-51-170316-4

İnternet tarayıcısının diğer bazı alanları da elden geçiyor, bunların arasında ayarlar sayfası, geçmiş ve yer imleri de bulunuyor. Ancak buradaki işler tarayıcı arayüzünün değiştirilmesinden daha önce planlanmış gibi görünüyor.

Google’ın Chromium kod kütüphanesine göre Material Design’ın Mac ve Windows için Chrome 51 sürümüyle getirilmesi bekleniyor. Şu anda herkese dağıtılan versiyonun 49 numaralı olduğunu düşünürsek daha hâlâ biraz zaman var gibi görünüyor. Ancak Chrome 51’in 8 Nisanda geleceği tahmin ediliyor.

chrome-material-design-51-170316-5

Yeni tasarımı görme konusunda sabırsız davrananlar ve kararsız hâlde olsa bile yeni Chrome Material Design görsel arayüzü denemek isteyenler buradaki talimatları izleyerek işe başlayabilirler.

İLGİLİ HABERLER