Teknoloji

Chrome HTML5 desteğini çoğu site için varsayılan yapıyor

google chrome veri tasarrufu windows 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome html5Google geçtiğimiz mayıs ayında Chrome internet tarayıcısında Flash yerine HTML5’i varsayılan yapmaya karar vermişti. En son yayınlanan Chrome 55 sürümüyle bu geçiş neredeyse tamamlanıyor.

Chrome şimdi, bir site sadece Flash tabanlı olmadığı veya web’de en çok ziyaret edilen 10 siteden bir tanesi olmadığı zamanlarda HTML5’i varsayılan olarak belirliyor. İlk 10 site dışında ziyaret ettiğiniz her siteye ilk kez giriş yaptığınızda, Flash’ı etkinleştirmeniz istenecektir.

HTML5’in varsayılan olarak ayarlanması zaten uzun zaman önce gelişi belli olan bir gelişmeydi. İki versiyon öncesinde Google, arka planda Flash çalıştırmayı engellemeye başlamıştı. HTML5’e doğru süren değişim sayesinde sayfalar ve içerikler daha hızlı yükleniyor, daha yüksek güvenlik ve iyileştirilmiş performans sağlanıyor.

Chrome HTML5 desteğinin varsayılan olmasının yanı sıra, 55 numaralı versiyonuyla birlikte otomatik CSS birleştirmeleri de geliyor, bu sayede metin bloklarının ve satır sığdırmalarının görünümünün daha da iyileştirilmesine katkı sağlanıyor.

Android kullanıcıları için yeni versiyon indirmeler işlevi için daha fazla imkan getiriyor; web sayfalarının, fotoğrafların ve videoların çevrim dışı görüntülenmesini sağlıyor. Mobil uygulama güncellemesinin yolda olduğu söylenmekle birlikte, Chrome 55 Mac, Windows ve Linux için çoktan dağıtıma çıktı.

İLGİLİ HABERLER