Teknoloji

Chrome iOS uygulamasına çevrim dışı daha sonra oku özelliği eklendi

chrome daha sonra oku

chrome daha sonra okuGoogle, Pocket uygulamasının temel işlevi olan sonra okuma özelliğini Chrome iOS uygulamasının en son sürümüyle birlikte getiriyor. Söz konusu özellik Apple’ın Safari’de yer verdiği Okuma Listesi özelliğine epey benziyor. Güncellemenin ardından Chrome’un paylaşım tepsisi içinde “Daha Sonra Oku” şeklinde yeni bir seçenek beliriyor. Buna tıklatan kullanıcılar yazıları daha sonra okumak için cihazlarına kaydediyor ve internet bağlantısı olmasa da bunları okuyabiliyor.

Okuma Listesine kaydedilen yazılara, tıpkı Yer İmleri ve Geçmiş gibi Chrome’da yer alan menü içinden erişilebiliyor. Apple’ın Okuma Listesi veya Pocket’tan farklı olarak, yerele kaydedilmiş yazılara sadece tek bir cihazdan erişilebiliyor. Ne de olsa, Mac için Chrome henüz Okuma Listesi özelliğini desteklemiyor.

Ayrıca yine Apple’ın kendi Okuma Listesi veya Pocket servisinden farklı olarak, Google’ın uygulaması sadece metinlerin alındığı kırpılmış versiyon yerine web sayfasının tümünü kaydediyor. Her ne olursa olsun, bu yeni özelliğin uygulama için hoş bir eklenti olduğunu, Google’ın internet tarayıcısının iOS’in varsayılanı konumundaki Safari’yi yakalamasına yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

chrome daha sonra okuGoogle daha önce benzer bir işlevi geçtiğimiz aralık ayında Chrome Android uygulamasına eklemişti. Ancak o taraftaki uygulama iOS versiyonunkinden biraz daha farklı. Android versiyonu kullanıcılara web sayfalarını menü içindeki ok ikonu aracılığıyla indirme izni veriyor, ancak kaydedilmiş sayfalara diğer indirilmiş dosyalar gibi davranıyor. iOS versiyonu ise olaya biraz daha “sonra okuma” mantığıyla yaklaşıyor.

İLGİLİ HABERLER