Teknoloji

Google Chrome beta sürümüne “Ok Google” sesle arama özelliği ekleniyor

Google Chrome’un geçtiğimiz perşembe günü yayınlayan beta sürümü tüm kullanıcılar için sesle arama işlevini sunuyor. Google’ın güncellediği Chrome Canary (beta) sürümü içine eklenen “Ok Google” arama işlevi şu anda yurt dışında kullanılan bazı popüler Android cihazlarında bulunuyor.

google-chrome-ok-beta-010314

“Ok Google” işlevinin internet tarayıcısına eklenmesi sayesinde arama yaparken klavyeyi kullanarak yazmaya gerek kalmayacak. Google.com’dayken “Ok Google” diye seslendikten sonra anahtar kelimenizi veya teriminizi söylediğinizde arama işlemi başlayacak. Ayrıca bu işlev bir zamanlayıcı ve anımsatıcı olarak da kullanılabilecek.

Google’ın bu işlevi Chrome’un tüm kullanıcılara sunulan nihai sürümüne ekleyip eklemeyeceği bilinmiyor. Ancak Chrome’un beta sürümüne eklenen özellikler genellikle nelerin yolda olduğuna dair işaret niteliği taşıyor. Chrome beta sürümünü kullananlar söz konusu özelliği Google.com üzerinde etkinleştirebiliyor. Mikrofon ikonuna tıklamak ve daha sonra “Enable Ok Google” seçeneğini etkinleştirmek gerekiyor.

“Ok Google” entegreasyonu ilk olarak resmi bir Google Voice Search Hotword eklentisiyle Chrome Web Mağazası üzerinden sunulmuştu. Chrome beta’daki hâline benzer şekilde, “Ok Google” diye seslenip daha sonra soruyu sormak yeterli oluyor.

İlgili >> Google Chrome Blog

İLGİLİ HABERLER